Microsofta vs. Google : ime “Blink” novi razdor

Fotografija članka: Microsofta vs. Google : ime  “Blink” novi razdor

Tužbe u ICT svijetu postale su nam normalna stvar kao što kažemo nekome “Dobar dan”. Osim što su zategnuti odnosi između Samsunga i Applea, sve više postaju napeti odnosi između Googlea i Microsofta. U posljednjih nekoliko dana nastale su nove tenzije. Ovoga puta radi se o Microsoftovom zahtjevu za zaštitu imena “Blink”.

Oglas

Podsjetimo, Google je nedavno najavio da će imati novo renderiranje imena Blink za svoj Chrome preglednik a Microsoft ima istoimenu foto aplikaciju za Windows Phone 8, koja omogućuje snimanje na mahove da bi dobili savršenu fotografiju. Budući da je Microsoft prvi počeo koristiti ime sada ga želi zaštitit i tako zabraniti Googleu korištenje istog.

Ne stojimo na Microsoftovu stranu ali njihova ljutnja je pomalo logična jer ako tvrtka razvija nešto od davno, i konkurent pokazuje nešto pod istim imenom, odluka o zaštiti imena (registraciji) je sasvim OK, iako prema pisanju TheNextWeb-a, zahtjev dolazi malo kasno.  Bit će zanimljivo vidjeti hoće li uspjeti u tome.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.