Microsoft želi prodati od 2-4 milijuna Surface Tableta RT u Q4 2012, ali bit će problema

Fotografija članka: Microsoft želi prodati od 2-4 milijuna Surface Tableta RT u Q4 2012, ali bit će problema

Zanimljivo, problem nije u uređaju, pa čak bismo se usudili reći niti u cijeni, nego u nečem sasvim drugom – distribuciji. Jednostavno ih nema dovoljno na tržištu.

Oglas

Naime, Microsoft se već pohvalio kako u posljednjem ovogodišnjem kvartalu želi prodati između 2 i 4 milijuna Surface Tableta RT, no analitičari su procijenili kako su te brojke precijenjene. Problem je u tome što je u trgovine širom svijeta isporučeno tek 500-600 tisuća primjeraka Surfacea RT, tako da su spomenute brojke koje je Microsoft procijenio vrlo upitne.

Trenutno je tablet dostupan samo online i nekim posebnim Microsoftovim prodajnim mjestima u SAD-u. To je velik problem i za kupce koji nerijetko vole pod prstima osjetiti uređaj i tek se onda odlučuju na kupovinu. Ako nemate uređaj u svom dućanu, teško ćete ga i prodati.

Još jedan važan faktor kupovine je i cijena koja je 499$, što će se nekima učiniti puno a nekima malo. Isto tako, i same recenzije i testovi uređaja su prilično podijeljeni, što je razlog više za “osjetiti” uređaj u vlastitim rukama prije nego ga kupite.

Što će se zaista događati s prodajom Microsoftovog Surface RT tableta, najvjerojatnije ćemo morati pričekati neke čvršće statističke brojke koje će se pojaviti tek početkom 2013. godine. A do tada možemo samo nagađati… i osvrnuti se oko sebe i pogledati po našim domaćim tehnološkim dućanima i provjeriti je li koji Surface RT slučajno stigao i u Hrvatsku.

Znamo da će ovo pročitati naši lokalni Microsoftovci, pa neka nam slobodno jave gdje se može kupiti u Hrvatskoj :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.