Microsoft Xbox One S službeno: bolji u odnosu na prethodnika

Fotografija članka: Microsoft Xbox One S službeno: bolji u odnosu na prethodnika

Nakon mnogo glasina Microsoft je konačno odlučio predstaviti svoju igraću konzolu slijedeće generacije koja donosi neke nove prednosti u odnosu na prethodnu konzolu.

Oglas

Prije svega spomenimo kako će se Microsoft Xbox One S prodavati po početnoj cijeni od 299 američkih dolara i to počevši od kolovoza, a jedna od njegovih najvećih prednosti u odnosu na originalni Xbox One model je veličina. Microsoft je ovu konzolu uklopio u kompaktniji dizajn čak 40% manji od originalne konzole, što je iznimno važno svim korisnicima koji žele sačuvati što više prostora. Kada smo već kod priče o boljem uklapanju u korisnikovu okolinu spomenimo i kako Microsoft Xbox One S konzola može biti postavljena okomito to jest uspravno, zahvaljujući dodatnom postolju.

Još jedna velika prednost Microsoft Xbox One S  igraće konzole je 4K Ultra HD podrška za video te 4K Ultra HD Bluray i HDR podrška za bolju igraću reprodukciju, ali i za bolju kvalitetu prikazivanja video sadržaja. Došlo je i do nekih promjena u pozicijama portova u odnosu na prethodnu konzolu, a osim toga tu se našao i novi IR odašiljač. U sve te promjene navodi se kako je izostavljen port za Kinect senzor, a kako bi se on spojio potreban vam je zasebni USB adapter.

Poneka je promjena vidljiva i na Microsoft Xbox One S kontroleru koji sa stražnje strane ima teksturu koja pomaže boljem držanju i igranju, a tu je i Bluetooth podrška za bolji bežični domet te mogućnost za korištenje na Windows računalu. Microsoft Xbox One S verzija sa 2 TB će koštati 399$, verzija sa 1 TB će doći 349$, dok će varijanta sa 500 GB imati cijenu od 299$.

XBOX (1) XBOX (2)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.