Microsoft Windows Embedded Handheld i Motorola ES400

Fotografija članka: Microsoft  Windows Embedded Handheld  i Motorola ES400

Ipak,  prvo na uređaj Motorola ES400, a nešto kasnije i na druge mobilne uređaje. OS je dizajniran da nastavi pružanje podrške tvrtkama koje koriste Windows Mobile za svoju  liniju poslovnih aplikacija kao što su npr. skladišta. Moramo napomenuti da više od 70% Point of Sale terminala izvodi se na nekom od MS proizvoda, DOS, Windows, CE, Windows Embedded. Oko 85% do 90% skenera su na Windowsima, dok je ostatak na IBM-u.  Microsoft ima ogroman popis partnera, na različitim vrstama svojih platformi za Point of Sales, od malih trgovina sve do velikih globalnih korporacija.

"Mi također radimo na pružanju  jasnog  puta za tvrtke koje sele  line-of-business aplikacije na naše nove aplikacijske platforme bazirane na Microsoft Silverlight i Visual Studio 2010", kazao je Ballmer.  On je nadodao da Microsoft Windows Embedded tim je "usmjeren na proširenje Windows OS  i koristi od oblak računalstva u svijetu specijaliziranih uređaja, i Windows Embedded Handheld sastavni je dio te strategije". Sljedeća inačica Windows Embedded Handheld 7  će se temeljiti na "Windows 7 tehnologijama", što je kodno ime za Windows CE 7 u prošlosti. Doći će u drugoj polovici 2011.

Objavljivanje Windows Embedded Handheld operativnog sustava odvijalo se je paralelno sa službenim predstavljanjem modela  Motorola ES400 koji je  mikro – telefonska kombinacija koja će biti pokrenuta sa Windows Mobile 6.5.3, ali će biti nadogradiva na  prvu inačicu Windows Embedded Handheld.

Microsoft Windows Embedded proizvodni menadžer David Kelley, izjavio je da Microsoft vidi i ima potrebu za novim operacijskim sustavom jer potrošačka i poslovna tržišta su "prilično odvojena," kao u slučaju nove Motorole, poslovnog uređaj ES400.  "Kada pogledamo što nudi Windows Phone, on je stvarno usmjeren prema smartphones. No, to ne mora nužno biti uskladivo s onim što je potrebno tvrtkama u radu ili u svijetu u kojem postoje zahtjevi za različitim načinima unosa“, nadovezao je Kelley.

Pogledajte video u kojem Steve Ballmer ocrtava Microsoftove predanosti budućnosti ručnih uređaja i Motorola ES400.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.