Microsoft Windows 8 Beta ipak u veljači 2012. godine?

Fotografija članka: Microsoft Windows 8 Beta ipak u veljači 2012. godine?

Na govorkanja oko toga hoće li se Windows 8 Beta pojaviti krajem siječnja ili početkom veljače nećemo se pretjerano osvrtati, ali ćemo zaključiti kako Microsoft prilično dobro medijski "pumpa" izlazak nove osmice. Isto tako, podsjetit ćemo vas kako je Windows 8 Developer Beta za download dostupan još prije nekoliko mjeseci, a ova beta u veljači bi trebala biti prva javna beta i za nas obične smrtnike, a i samim tim što u Microsoftu tvrde kako će biti vrlo slična konačnoj inačici koja će se pojaviti najvjerojatnije u rujnu iduće godine.

Imamo osjećaj kako Microsoft novim Windows 8 OS-om želi na neki način prekinuti i jednu tradiciju svojih operativnih sustava u kojoj je svaki drugi bio "dobar", ako gledamo s korisničke strane. Prisjetite se, Windows 95 je nakon inačice 3.1 bio revolucija u operativnim sustavima. Nakon njega se pojavio Windows 98 koji je također bio odličan, no slijedeći Windows Me gotovo neprimjetan u odnosu na 98-icu.  Windows XP također je bio sjajan OS (a koji se i danas prilično koristi), dok je slijedeća Vista bila "problematična". Ipak, brzo je došao Windows 7 i pokazao se kao sjajan OS. Po toj logici bi Windows 8 trebao biti "slab OS". A hoće li to biti tako, vidjet ćemo.

Donosimo i nekoliko simpatičnih videa koji će vam dati "generacijsku sliku" razvoja Microsoftovih operativnih sustava. Zabavni su, pogledajte i prisjetite se kako je to nekada bilo :)

Windows 8 Beta ipak u veljači 2012. godine?

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.