Microsoft WinDays11 u Rovinju, iskoristite registracije s popustom

Fotografija članka: Microsoft WinDays11 u Rovinju, iskoristite registracije s popustom

Glavna tema tehnološke konferencije bit će cloud tehnologija dok će se poslovna konferencija usmjeriti na izazove poput širenja poslovanja globalno i u regiji, konkurentnost na nacionalnoj i lokalnoj razini, edukaciju i nedostatak stručnjaka, zaštitu autorskih prava te investicije i njihovo financiranje.

PRESS objava
Microsoft WinDays konferencija ulazi u svoje drugo desetljeće te se ove godine održava po jedanaesti put, s jasnom namjerom da i dalje ostane središnje mjesto okupljanja tehnološke zajednice u Hrvatskoj te da – u skladu s novim konceptom uvedenim prošle godine – dodatno naglasi važnost informatičke industrije u suvremenom poslovanju. Microsoft WinDays11 ponovno će objediniti dvije konferencije: ona tehnološka – Microsoft WinDays11 Technology – održava se od 4. do 7. travnja, dok je kraj konferencijskog tjedna, 7. i 8. travnja, rezerviran za poslovnu konferenciju – WinDays11 Business, organiziranu u suradnji s Europapress holdingom. U organizaciji poslovnog dijela konferencije sudjelovat će i Veleučilište VERN’ kao programski partner ovog dijela konferencije.

Period ranih registracija za konferenciju tijekom kojega posjetitelji mogu ostvariti značajne popuste na cijenu kotizacija – bez obzira odlučuju li se samo za tehnološku ili poslovnu, ili pak namjeravaju posjetiti obje konferencije – traje još svega nekoliko dana i zatvara se 14. veljače.

"WinDays konferenciju prošle je godine posjetilo više od 1500 sudionika, što nam je pokazalo da je koncept dvije odvojene, ali ipak jako povezane konferencije – tehnološke i poslovne – uistinu bio uspješan,“ izjavio je direktor konferencije, Marko Makovac. „Kako menadžeri danas više nego ikad razmišljaju o novim, inovativnim primjenama informacijskih tehnologija, tražeći uštede i optimizacije u svojem poslovanju, tako se i pred direktorima informatike, informatičarima i razvojnim inženjerima nalaze novi izazovi koji od njih traže vještine poslovnih konzultanata. Primjena cloud tehnologija omogućit će tvrtkama da se usmjere na svoju osnovnu djelatnost i da IT zaista bude u službi poslovnih ciljeva tvrtke. U poslovnom dijelu konferencije, organizirane u suradnji s Europapress holdingom i uz programsku podršku veleučilišta VERN’, pozornost ćemo obratiti na ključne preduvjete i izazove modernog poslovanja – konkurentnost i globalno širenje poslovanja povezat ćemo s uspješnim primjerima investicija i financiranja te naglasiti važnost obrazovanja i zaštite autorskih prava", pojasnio je Makovac teme ovogodišnje Microsoft WinDays11 konferencije.

Glavna tema tehnološke konferencije Microsoft WinDays11 Technology ove će godine biti cloud computing. Njegova je važnost sve veća jer tvrtkama koje se odluče za primjenu aplikacija i servisa smještenih u cloud ovaj koncept omogućava ostvarivanje značajnih poslovnih prednosti, uključujući i smanjenje troškova za vlastitu računalnu infrastrukturu (hardver, softver i aplikacije), kao i lakši rast i proširenje sustava u skladu s rastom poslovanja i zahtjeva tvrtke. Microsoft je tvrtka s najvećim iskustvom u razvoju usluga u cloudu za privatne korisnike tijekom više od petnaest godina – Windows Live je najbolji primjer za to. Konferencija Microsoft WinDays11 bit će mjesto hrvatske premijere potpune Microsoftove platforme koja omogućava razvoj i primjenu i poslovnih cloud rješenja.

U središtu Microsoftove platforme za cloud nalaze se Windows Azure i SQL Azure, osnove na kojima brojni Microsoftovi partneri u svijetu – među kojima je i gotovo tisuću tvrtki iz Hrvatske – mogu graditi aplikacijska rješenja za svoje korisnike. Posjetitelji konferencije će se, osim s platformom Azure, moći upoznati i s mnogim drugim proizvodima i tehnologijama koje koriste prednosti cloud koncepta. Niz predavanja bit će posvećen web inačici alata za produktivnost, Office 365, koja postojeće iskustvo rada s uredskim aplikacijama prilagođava dobu clouda i korištenju preko weba, kao i znatno obnovljenim poslovnim rješenjima iz porodice Microsoft Dynamics – NAV i CRM. Dva ključna proizvoda koje će krajnji korisnici prepoznati i svakodnevno koristiti – Internet Explorer 9 i Windows Phone 7 – također će biti teme predavanja. Svi ovi proizvodi čine kompletnu platformu koja razvojnim inženjerima i tvrtkama omogućava potpunu primjenu clouda, od infrastrukturnog i softverskog rješenja u pozadini, pa do sučelja kroz koje poslovnim aplikacijama pristupaju sami korisnici.

Novost na ovogodišnjoj tehnološkoj konferenciji bit će i specijalizirane dvosatne radionice koje će prijavljenima omogućiti da steknu konkretna znanja i savladaju određene zadaće – bez obzira radi li se o uvođenju i primjeni cloud platforme, razvoju njihove prve aplikacije smještene u cloudu ili pak aplikacije za pametni telefon. Sadržaj predavanja na tehnološkoj konferenciji i imena predavača bit će uskoro objavljeni na konferencijskim web stranicama.

Poslovna konferencija WinDays11 Business koju zajednički organiziraju Microsoft Hrvatska i Europapress holding, uz veleučilište VERN’ kao programskog partnera, u Rovinj će dovesti ugledne teoretičare poslovanja, kao i stručnjake i predvodnike razvoja s konkretnim poslovnim iskustvima. Oni će posjetiteljima konferencije pružiti uspješne primjere i rješenja usmjerena na rast i razvoj putem veće konkurentnosti poslovanja na nacionalnoj i lokalnoj razini. Konferencija će se tijekom dva dana usmjeriti na globalno i regionalno širenje poslovanja te izazove koje donosi taj proces. Fokus će biti i na investicijama i njihovom financiranju, kao i na pitanjima unaprjeđenja obrazovnih sustava i veće zaštite autorskih prava.

Za više informacija o ovogodišnjoj Microsoft WinDays11 konferenciji, posjetite .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.