Microsoft WinDays11: tportal prvi u Hrvatskoj koristi prednosti Internet Explorera 9

Fotografija članka: Microsoft WinDays11: tportal prvi u Hrvatskoj koristi prednosti Internet Explorera 9

Brojne inovacije koje donosi najnovija verzija Microsoftova internetskog preglednika, Internet Explorera 9, u Hrvatskoj su prvi put primijenjene na tportalu. Kao jedan od triju najposjećenijih portala u Hrvatskoj (prema istraživanju GemiusAudience, veljača 2011.), tportal predstavlja prvi portal koji je iskoristio brojne mogućnosti što ih donosi Internet Explorer 9 kako bi svojim čitateljima omogućio lakše, brže i zanimljivije surfanje portalom, kao i dodatne funkcionalnosti koje on donosi.

Internet Explorer 9 objavljen je prije nekoliko tjedana i donosi brojne prednosti koje ga čine jednim od najbržih i najsigurnijih preglednika na tržištu, stavljajući pritom web stranice u središte pozornosti korisnika. Ovaj internetski preglednik ubrzava učitavanje stranica zahvaljujući tehnologijama poput hardverske akceleracije za prikaz HTML-a 5 te je prema ispitivanju NSS Labsa proglašen i trenutačno najsigurnijim internetskim preglednikom na tržištu.

"Microsoft je razvio nove mogućnosti u Internet Exploreru 9 upravo kako bi nakladnici web stranica, kakav je u našem slučaju T-Hrvatski Telekom sa svojim tportalom, mogli brzo iskoristiti njegove prednosti i na temelju njih svojim čitateljima i posjetiteljima ponuditi nove funkcije i nove načine pregledavanja sadržaja. Velik broj inovacija u Internet Exploreru 9 odnosi se baš na niz alata koji su namijenjeni razvojnim inženjerima i dizajnerima web stranica jer im omogućavaju brze promjene koda stranice. Tijekom proteklih smo tjedana surađivali s web timom Hrvatskog Telekoma kako bismo im pomogli da prilagode tportal novom Internet Exploreru 9 i izuzetno smo zadovoljni što je tportal prvi portal u Hrvatskoj koji se može pohvaliti da u potpunosti koristi prednosti našeg novog preglednika", izjavio je Kristijan Kramarić, voditelj grupe proizvoda klijentskog softvera u Microsoftu Hrvatska.

tportal, gledan pomoću Internet Explorera 9, nudi mnogo novih mogućnosti. Korisnici Windowsa 7 i Windows Viste pomoću skočnih izbornika mogu brže i jednostavnije doći do portala, kao i do drugih servisa T-Hrvatskog Telekoma. Osim toga, tportal posjetiteljima koji koriste Internet Explorer 9 omogućava i direktnu pretragu portala iz samog preglednika, kao i pretragu telefonskog imenika, a sadržaj portala može se pratiti i putem web isječaka. Najvažnije vijesti s tportala dostupne su i izravno kroz skočne popise. Kako bi korisnici tportala što brže i lakše usvojili nove funkcionalnosti koje im Internet Explorer 9 donosi, tportal je pripremio i posebne upute, primjerice kako „zakačiti“ preglednik na traku zadataka te što to donosi korisnicima.

"Na tportalu iznimno smo ponosni na činjenicu da smo, nakon potpune prilagodbe za Internet Explorer 8 i s njegovom najnovijom verzijom, Internet Explorerom 9, ponovno prvi portal u regiji koji uvodi brojne funkcionalnosti što ih je donio ovaj internetski preglednik. Nastojimo uvijek biti korak ispred konkurencije kako bismo korisnicima i dalje nudili vrhunsko iskustvo surfanja, a Microsoft nam kao partner u tome pruža snažnu podršku. Nama koji radimo na razvoju web stranica nova platforma je kao nova ‘igračka’ za eksperimentiranje, a funkcionalnosti koje Internet Explorer pruža prepoznaju i posjetitelji naših stranica budući da njih 45 posto koristi jednu od verzija ovog preglednika. Siguran sam da će brojne nove mogućnosti koje Internet Explorer 9 sadrži naši posjetitelji prepoznati i koristiti", izjavio je prilikom predstavljanja tportala prilagođenog Internet Exploreru 9 Goran Ljubojević, voditelj web razvoja Odjela za multimedijske sadržaje T-Hrvatskog Telekoma.

Foto: Božidar Komarić, Racunalo.com

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.