Microsoft WinDays11: pomoć za hitnu medicinsku pomoć u Rovinju

Fotografija članka: Microsoft WinDays11: pomoć za hitnu medicinsku pomoć u Rovinju

Microsoft i njegovi partneri ove su godine na konferenciji WinDays11, koja se nedavno odvila u Rovinju, organizirali akciju prikupljanja sredstava za kupnju defibrilatora – uređaja o kojem ovisi život pacijenata koji su pretrpjeli srčani udar – kako bi pomogli rovinjskoj hitnoj pomoći. Donacijama Microsofta, Hrvatskog Telekoma, partnera ove konferencije, njezinih sponzora i sudionika prikupljeno je više od 46 tisuća kuna.

Sudionici, organizatori i sponzori konferencije WinDays tradicionalno svake godine pomažu institucijama i pojedincima kojima je pomoć potrebna, a posebna se pozornost pritom poklanja sredini koja ugošćuje vodeće ljude tehnološkog i poslovnog sektora. Ove je godine konferencija Microsoft WinDays11 pomogla rovinjskoj hitnoj medicinskoj pomoći, kojoj nedostaju pomagala i uređaji nužni u svakodnevnom radu.

Donaciju je, uz Microsoft, vinariju Geržinić, tvrtku Badurini i sve sudionike konferencije WinDays, omogućio i Hrvatski Telekom.

 „Microsoftova konferencija WinDays oduvijek je imala humanitarnu notu te smo i ove godine nastojali pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Odlučili smo pomoći rovinjskoj hitnoj medicinskoj pomoći budući da joj u svakodnevnom radu nedostaju pomagala i uređaji prijeko potrebni u liječenju pacijenata koji su pretrpjeli srčani udar. Izuzetno mi je drago što su naši partneri i sudionici konferencije WinDays11 odlučili sudjelovati u ovoj akciji, kojom smo uspjeli pomoći lokalnoj zajednici prikupljanjem sredstava za nabavku ovog prijeko potrebnog uređaja“, izjavio je Marko Makovac, direktor konferencije Microsoft WinDays11, vezano uz ovu humanitarnu akciju.

Dr. med. Orjana Čačić Momčilović, voditeljica rovinjske ispostave hitne medicinske pomoći, zahvalila se na donaciji: "Želja svih djelatnika hitne pomoći jest da radimo u sve boljim uvjetima i sa sve boljom opremom, na dobrobit najugroženijih pacijenata, bila to djeca ili odrasli. Želimo se s posla vraćati zadovoljni jer smo nekome spasili život te smo zahvalni svima koji su nam pomogli u ispunjenju tog cilja.“

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.