Microsoft Windays: predstavljena prva domaća geolokacijska mreža Punkt

Fotografija članka: Microsoft Windays: predstavljena prva domaća geolokacijska mreža Punkt

Microsoft Windays: predstavljena prva domaća geolokacijska mreža Punkt

Nakon internacionalno popularnih geolokacijskih servisa Gowalle i Foursquarea, Hrvatska je dobila prvi domaći servis koji se može opisati kao spoj gradskog vodiča i društvene mreže.

Tvrtka Pet minuta već neko vrijeme razvija projekt zvan ShoutEm koji omogućuje lako pokretanje lokalnih i interesnih mobilnih društvenih mreža. „Naš servis je korišten diljem svijeta na najrazličitije načine i od strane različitijih vrsta online zajednica. Jako se veselimo što ćemo moći i u Hrvatskoj pokrenuti sličan projekt u suradnji s EPH, najvećom medijskom kućom. Mislimo da su Pet minuta i EPH vrlo komplementarne tvrtke i da bi suradnja trebala polučiti odlične rezultate,“ smatra Viktor Marohnić, vlasnik tvrtke.

ShoutEm i servis Punkt EPH je pravovremeno prepoznao, što potvrđuje i Petar Pavić, direktor Europa Digitala. „EPH je kroz svoju digitalnu operaciju „Europa Digital“ zacrtao ambicioznu razvojnu strategiju koju baziramo na suradnji sa manjim inovativnim i uspješnim timovima u pojedinim segmentima interaktivnih medijskih platformi,“ kaže Pavić koji je shvatio kako su lokacijske usluge trenutno „vruća roba“ na medijskom tržištu.

„Tvrtku Pet minuta prepoznali smo kroz projekt ShoutEm kao lidera na tržištu mobilnih aplikacija na području društvenih mreža. Smatram da imaju i globalni potencijal za uspjeh te smo sretni što na regionalnim tržištima zajedno ulazimo u projekte koji su uvijek i korak ispred vremena. Shout’emovci su tim ambicioznih, inovativnih i agilnih mladih ljudi koje vidimo kao jedan od glavnih drivera inovacija i uspješnih projekata unutar EPH-ove strategija razvoja interaktivnih medijskih platformi. Nadamo se da će upravo ta kombinacija inovativnog tima i nas kao medijskog lidera na tržištu rezultirati uspješnim i značajnim projektima koji će obilježiti medijsku scenu novog doba,“ objašnjava Pavić novonastalu suradnju.

Microsoft Windays: predstavljena prva domaća geolokacijska mreža Punkt

Što je posebno kod Punkta?
Korisnici Punkta bilježit će svoje trenutne lokacije i pritom ocjenjivati kvalitetu mjesta i usluge, pretraživati restorane, kafiće, klubovi, ali i sva ostala mjesta koje je netko od drugih korisnika obilježio. Osim toga, putem servisa moći će potražiti gdje su trenutno locirani njihovi prijatelji. Nema problema ni ako su njihovi prijatelji na Gowalli ili Foursquareu, jer Punkt povezuje sva tri servisa u jedan!

Ono što Punkt izdvaja od sličnih servisa jest dodatni sadržaj poput fotografija, komentara, korisnih real time informacija, poput onih je li kafić namijenjen pušačima ili ima li besplatnu wi-fi uslugu.

Najaktivniji korisnici bit će prigodno nagrađivani, ovisno o dogovoru s mjestom na kojem su posebno označeni. Poslovni korisnici, sve više okrenuti internetskoj populaciji i društvenim servisima, tako će dobiti priliku za interaktivno oglašavanje i ponuditi „punktovcima“ promocijske akcije koje će biti posebno označene u aplikaciji.

Aplikacija osim korisnih elemenata ima i zabavni dio gdje se korisnici natječu tko će otkriti više lokacija, napisati više preporuka te na taj način mogu završiti na ljestvicama koje ce se objavljivati tjedno za sve veće gradove u Hrvatskoj.

Što je Punkt doznajte na stranici .

Microsoft Windays: predstavljena prva domaća geolokacijska mreža Punkt

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.