Microsoft WinDays – otvorena jubilarna deseta tehnološka konferencija

Fotografija članka: Microsoft WinDays – otvorena jubilarna deseta tehnološka konferencija

Microsoft WinDays - otvorena jubilarna deseta tehnološka konferencija

Posjetitelji konferencije WinDays Technology ovih će dana moći prisustvovati na više od 130 predavanja koja će tijekom 8 paralelnih smjerova održati brojni ugledni predavači iz Hrvatske i inozemstva. Microsoft će tijekom narednih dana također objaviti javnu dostupnost mnogih svojih proizvoda i omogućiti posjetiteljima da se s njima upoznaju iz prve ruke, premijerno u Hrvatskoj.

Konferencija Microsoft WinDays ove je godine podijeljena u dva dijela pa će se u četvrtak i petak, 22. i 23. travnja, također u Rovinju, održati i poslovna konferencija WinDays Business. Bit će to prilika za druženje i razmjenu mišljenja hrvatske tehnološke i poslovne zajednice na središnjem druženju u danu kada se obje konferencije preklapaju.

Tijekom četvrtka, poslovni ljudi, posjetitelji konferencije WinDays Business, moći će navratiti na njima posebno namijenjena predavanja koja će ponuditi tehnološka rješenja za pojedine sektore industrije. Istovremeno, informatički će stručnjaci, posjetitelji konferencije WinDays Technology, moći posjetiti brojna poslovna predavanja i panele kako bi nakon ove razmjene mišljenja bolje razumjeli trenutačno gospodarsko okruženje te kako informatička tehnologija može pomoći u stvaranju inovativnog, konkurentnog poslovanja njihove tvrtke.

Direktor konferencije Microsoft WinDays, Marko Makovac, predstavio je tijekom današnje ceremonije otvaranja program cjelokupne konferencije s posebnim naglaskom na njezin tehnološki aspekt.

Microsoft WinDays - otvorena jubilarna deseta tehnološka konferencija

"Tehnološki su stručnjaci danas suočeni s dodatnim izazovom: više nisu samo odgovorni za informatičku infrastrukturu u njihovoj organizaciji već se od njih očekuje i da aktivno doprinose ciljevima tvrtke. Štoviše, posve je moguće da tehnološki stručnjaci mogu danas u okvirima svojih tvrtki zapravo odigrati i mnogo značajniju ulogu nego ikada do sad, te da određena rješenja mogu prema menadžmentu tvrtke poteći upravo iz IT odjela", rekao je na otvorenju tehnološke konferencije WinDays njezin direktor, Marko Makovac.

"Za većinu je tvrtki glavni cilj u vrijeme recesije učiniti poslovanje jeftinijim i efikasnijim, no to moraju učiniti tako da svojem poslovanju ne naštete i da izlazak iz krize dočekaju kao inovativne, kreativne i konkurentne tvrtke. Na ovogodišnjoj konferenciji WinDays želimo pokazati da ove dvije želje – želja za uštedama i optimizacijom troškova te želja za rastom i razvojem – ne moraju nužno biti u sukobu. Nove informatičke tehnologije, poput ‘cloud’ usluga, virtualizacija i novosti u serverskoj infrastrukturi, uspijevaju ispuniti upravo navedene ciljeve i omogućiti bolje korištenje postojeće infrastrukture", kazao je Marko Makovac objašnjavajući zašto je nova generacija informatičkih rješenja važna upravo u ovom trenutku.

Novim konceptom konferencije, s jasnije fokusiranim tehnološkim i poslovnim dijelom, Microsoft želi sadržaj još bolje prilagoditi pojedinim vrstama posjetitelja i omogućiti im središnje mjesto na kojem će se moći sresti i razmijeniti mišljenja i dojmove.

Microsoft WinDays - otvorena jubilarna deseta tehnološka konferencija

Glavni naglasci konferencije WinDays Technology
• U sklopu jedne od najvećih obnova svoje softverske platforme ikad, Microsoft je dovršio razvoj Office obitelji proizvoda te će posjetitelji WinDays konferencije imati prilike upoznati se s konačnim verzijama proizvoda te linije: Office 2010, Project 2010, Visio 2010 i SharePoint Server 2010. Svi ovi proizvodi međusobno rade zajedno i usklađeno kako bi u okruženja u kojima se koriste donijeli nove mogućnosti i bolje se prilagodili današnjem načinu rada i kolaboracije.
• Razvojni alat Visual Studio 2010 dostupan je u svojoj konačnoj verziji. On omogućava razvojnim timovima da pišu aplikacije i razvijaju rješenja koja svoj naglasak stavljaju na efikasnost, pouzdanost, integraciju s već postojećim rješenjima i kreativnost u primjeni tehnologija. Ta se rješenja sada mogu lakše povezati s novim platformama koje nalaze svoju sve širu primjenu, poput cloud usluga.
• Gotovo svi Microsoftovi proizvodi posve su spremni za vrijeme cloud computinga a mnoge su Microsoftove usluge i rješenja već dugo dostupne na ovaj način (poput Windows Live usluga), čineći Microsoft jednom od tvrtki s najvećim iskustvom u ponudi ovakvih web servisa tijekom proteklih 15 godina. Kako se mijenja način na koji ljudi upotrebljavaju uređaje na kojima stvaraju dokumente i ostale sadržaje, tako se mijenjaju i načini na koji tvrtke mogu zaraditi novac. Microsoft razumije cloud tehnologiju i usluge te može kroz niz novih rješenja i proizvoda, kao što su Office Web Apps i Windows Phone 7, omogućiti i korisnicima i partnerima da najbolje primijene cloud model u svojem poslovanju.
• Tehnologije poput virtualizacije i dalje su ključne u smanjivanju troškova informatičke infrastrukture, no još se uvijek ne primjenjuju u svim tvrtkama i organizacijama koje bi mogle profitirati njihovom primjenom. Predavanja na temu virtualizacije pomoći će posjetiteljima konferencije da bolje razumiju kako korištenjem virtualizacije mogu povećati iskoristivost hardverske infrastrukture (poslužitelja), smanjiti ulaganja u nov hardver i osigurati bolju dostupnost svojih usluga i rješenja na razini tvrtke ili prema korisnicima. Osim očitih ušteda zbog toga što se postojeći serveri u nekoj organizaciji uz virtualizaciju bolje i optimalnije koriste, ova tehnologija omogućava i druge prednosti poput smanjenih troškova električne energije i smanjenja utjecaja tvrtka na okoliš.
• Na nizu predavanja u četvrtak (22. travnja) bit će predstavljena konkretna Microsoftova rješenja i vizije u tri ključna segmenta: telekomunikacijskoj industriji koja gradi komunikacijsku infrastrukturu, financijskoj industriji koja je krucijalna za funkcioniranje ekonomije, te javnim uslugama koje država nudi svojim građanima i gdje mora koristiti informatičke tehnologije za vlastiti efikasniji rad. Na ovim će se specijaliziranim smjerovima raspravljati o temama koje su specifične za pojedini segment primjene; Microsoftovi stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva iznijet će u Rovinju svoja konkretna iskustva u primjeni rješenja namijenjenih financijskoj i telekomunikacijskoj industriji te segmentu javne uprave, kako iz Hrvatske tako i iz svijeta. Vizija "Government 2.0" temeljena je na bogatom Microsoftovom iskustvu u primjeni informacijskih tehnologija u tijelima javne vlasti, a rješenja poput MediaRooma 2.0 omogućavaju telekomunikacijskim operatorima da ponude atraktivne IPTV usluge krajnjim korisnicima – i pritom ostvare profit. To su tek neki od naglasaka ovih predavanja koja će se fokusirati na vertikalna rješenja za pojedine industrije.
• Podrška temeljnim poslovnim procesima također je primarna zadaća informatičke tehnologije u svakoj tvrtki i organizaciji. No osim vođenja brige o vlastitom poslovanju, potrebno je pažljivo kontrolirati interne troškove i tijek novca, učiniti robno poslovanje efikasnijim te osigurati usklađenost sa zakonskim i poreznim obvezama. ERP (Enterprise Resource Planning) i CRM (Customer Relationship Management) rješenja u vidu Microsoftove Dynamics obitelji proizvoda mogu pomoći svakoj tvrtki da kvalitetnije obavlja zadatke u ova dva ključna segmenta poslovanja.
• Kao i ranijih godina, konferencija WinDays bit će prilika posjetiteljima da se na nizu predavanja upoznaju s konkretnim primjenama pojedinih tehnologija. Studije slučaja iz pojedinih tvrtki pokazat će kako one koriste pojedinu tehnologiju ili proizvod za postizanje veće učinkovitosti i bolju unutarnju organizaciju. To su rješenja temeljena na Microsoftovim tehnologijama i svjetskim standardima koja se mogu primijeniti u bilo kojoj drugoj tvrtki.
• Za one kojima nije dovoljno samo slušati o novim proizvodima i tehnologijama, Microsoft je i na ovogodišnjoj konferenciji pripremio niz IT praktikuma na kojima će se posjetitelji po hands-on principu moći upoznati s pojedinim proizvodom, vidjeti kako radi, koje mogućnosti donosi i kako se koristi.

Uručene nagrade predavačima i nagrade za partnerska rješenja
Na današnjoj ceremoniji otvaranja uručene su nagrade predavačima koji su predavali na svih deset WinDays konferencija, što je veliko postignuće budući da broj nominiranih predavanja iz godine u godinu raste i u konačnici se na konferenciji mogu čuti samo ona najbolja. U pravilu se radi i o predavačima koje je publika ocijenila najvišim ocjenama iz godine u godinu, pa su tako nagrade za svoj uspješan predavački staž dug jedno desetljeće danas primili Ozren Bajić, Tomislav Bronzin, Dragan Jelčić, Zvonimir Mavretić, Ratko Mutavdžić, Andrej Radinger i Krešimir Radošević.

Microsoft Hrvatska također je ovom prilikom nagradio najbolja softverska rješenja svojih partnera. Nagradu za najnaprednije tehnološko rješenje dobila je tvrtka Ekobit; rješenjem s najvećom poslovnom vrijednošću proglašeno je ono tvrtke Acceleratio; najveću poslovnu vrijednost za male tvrtke ima rješenje tvrtke Citus; najinovativnijim je proglašeno rješenje tvrtke Croatives, a posebnu je nagradu zajednice za doprinos dobio Bernard Katić.

Microsoft WinDays - otvorena jubilarna deseta tehnološka konferencija

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.