Microsoft WinDays 2009: Microsoft Dynamics Navision poslovni sustav na hrvatskom IT tržištu

Fotografija članka: Microsoft WinDays 2009: Microsoft Dynamics Navision poslovni sustav na hrvatskom IT tržištu

Microsoft WinDays 2009: Microsoft Dynamics Navision poslovni sustav na hrvatskom IT tržištu

Na konferenciji za medije koja se održala drugog dana tehnoloških događanja u sklopu ovogodišnje WinDays konferencije, Microsoft je predstavio rezultate, aktivnosti, ciljeve i strategije vezano uz vlastita poslovna rješenja i sustave za upravljanje odnosa s klijentima. Na konferenciji su, uz voditelja segmenta Dynamics rješenja za Hrvatsku, Zorana Šegića, sudjelovali i Vjekoslav Babić, Microsoftov konzultant za poslovna rješenja te Stjepan Vuković, voditelj Dynamics programa za partnerstva s akademskim ustanovama.

U svojem izlaganju Šegić se osvrnuo na ukupno tržište poslovnih aplikacija u Hrvatskoj, iznoseći kako je, prema preliminarnim podacima analitičke kuće IDC, njegova vrijednost iznosila oko 45 milijuna američkih dolara. Prema istim podacima, u ukupnom poretku pružatelja ERP rješenja u Hrvatskoj Microsoft se trenutačno nalazi na drugom mjestu. Govoreći o rezultatima na kraju polovice prve poslovne godine, Šegić je napomenuo kako je segment Dynamics rješenja u sklopu Microsofta Hrvatska ostvario najbolje rezultate u regiji. Zabilježen je porast licenčnog prihoda od 60 posto te stopostotni porast u prihodu od usluga koje pruža partnerski kanal.

Babić je, uz pregled Dynamics rješenja i njegova korištenja u svijetu i Hrvatskoj, istaknuo kako je sustav u potpunosti prilagođen lokalnom tržištu i hrvatskoj računovodstvenoj praksi te kako se neprestano razvija i dorađuje u suradnji s lokalnim partnerima. Microsoft Dynamics Navision u svijetu trenutačno koristi više od 70 tisuća tvrtki, od kojih više od tristo čine poduzeća iz Hrvatske. Sustav danas koristi više od milijardu i 250 tisuća licenciranih korisnika u više od 150 zemalja svijeta.

Govoreći povezivanju fakulteta, partnerskog kanala i Microsofta, Vuković je objasnio kako u programu partnerstva s akademskim ustanovama trenutačno sudjeluje preko tisuću članova diljem svijeta, uključujući i Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu. članstvo osigurava mogućnost korištenja Microsoft Dynamics tehnologije u nastavi, pristup edukacijskim materijalima, kao i tehničku podršku za fakultete. Vuković je također predstavio i E!Dynamics projekt kojeg organiziraju udruga eSTUDENT i Microsoft Student Partneri. Riječ je o radionicama u kojima studenti mogu saznati više o Microsoft Dynamics rješenjima, ostvarujući tako priliku da spoje dosadašnja znanja unutar ekonomskih i informatičkih područja s konkretnim primjerima iz poslovne prakse. Time će steći neophodno znanje za korištenje i prilagođavanje Microsoft Dynamics ERP rješenja te samim time biti konkurentniji kao radna snaga nakon završetka studija.

Microsoft WinDays 2009: Microsoft Dynamics Navision poslovni sustav na hrvatskom IT tržištu

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.