Microsoft WinDays 11: Canon predstavio svoja “cloud” poslovna rješenja

Fotografija članka: Microsoft WinDays 11: Canon predstavio svoja “cloud” poslovna rješenja

Canon je na konferenciji WinDays 2011 sponzor tehnologija za obradu slika i dokumenata, na kojoj se predstavlja kao proizvođač cjelovitih rješenja koja poboljšavaju produktivnost, smanjuju troškove ispisa i jamče sigurnost podataka.

Tijekom posljednjih četrdeset godina Canon se preobrazio iz proizvođača vrhunskih fotoaparata u vodeću tvrtku na području poslovnih rješenja. Od svog osnivanja 1937. izrastao je u globalnu tvrtku prisutnu na različitim tržištima, u rasponu od poslovnih rješenja, obrade slika za opću uporabu, za televizijsko emitiranje do medicinskih sustava i industrijskih uređaja. To je jedna od najpoznatijih i najpouzdanijih tvrtki s približno 190 000 zaposlenika u gotovo 200 podružnica.

Uspješan prodor u Hrvatsku
Robna marka Canon prisutna je u Hrvatskoj već više od trideset godina uz podršku tvrtke Canon Adria. 2009. godine Canon CEE otvorio je predstavništvo u Zagrebu jer se usporedno s razvojem tržišta ukazala potreba za bližim i potpuno lokalno upravljanim pružanjem podrške partnerima i distributerima. U to se ubrajaju i usluge savjetovanja prilikom osmišljavanja novih poslovnih strategija da bi se ostvario što je moguće veći povrat ulaganja.

Prema podacima IDC-a Canon je vodeća robna marka u Hrvatskoj kad je riječ o tintnim jednofunkcijskim pisačima, s udjelom na tržištu većim od 55%. Vodeće mjesto s malo više od 30% udjela na tržištu ima i kad je riječ o crno-bijelim laserskim višefunkcijskim pisačima, dok je na tržištu laserskih pisača u boji uvijek među prva tri proizvođača. Apsolutni je pobjednik kad je riječ o prodaji crno-bijelih laserskih uredskih višefunkcijskih uređaja i onih u boji, s udjelom na tržištu od 56 odnosno 38%.

»Strategija razvoja Canona u Hrvatskoj tijekom sljedeće godine bit će usredotočena na povećanje tržišnog udjela ključnih segmenata višefunkcijskih pisača, manjih laserskih i tintnih pisača, digitalnih fotoaparata i programskih rješenja«, izjavio je Igor Novosel, direktor Canon CEE GmBH predstavništva u Republici Hrvatskoj. »U planu je i povećanje Canonova udjela u prodaji u većim trgovačkim lancima s tehničkom robom. Tijekom prošle godine promet se povećao za 16%, na više od 19 milijuna eura, a očekuje se i daljnji rast u budućnosti. Planiramo također jačanje partnerskog kanala, regionalno i putem ključnih kompetencija.«

Sve Canonove podružnice u regiji slijede njegove jasno postavljene poslovne ciljeve, a istodobno podupiru povelju o zaštiti okoliša, utemeljenu na osnovnim načelima povelje o zaštiti okoliša te tvrtke. Canon teži tome da bude dinamička sila u korporativnoj društvenoj odgovornosti te kao tvrtka nastoji osigurati dodatnu vrijednost na svim tržištima, za sve strane i interesne skupine.
Ukorak s poslovnom učinkovitošću

Canonova ponuda za poslovna okruženja obuhvaća cjelovita rješenja pomoću kojih se tvrtkama omogućuje da poboljšaju svoje poslovne procese, povećaju produktivnost zaposlenika te istovremeno zajamče potpunu sigurnost povjerljivih poslovnih informacija. Osim napredne strojne opreme, među kojom se ističu višefunkcijski uređaji, Canon nudi programska rješenja za upravljanje troškovima ispisa, kao što uniFLOW, te sustave za upravljanje dokumentima, kao što je Therefore.

»Ulaganjem u cjelovita rješenja za ispis tvrtke zapravo ostvaruju uštedu jer ta rješenja imaju velik utjecaj na radne procese«, izjavio je Jan Pieter Zuijderduijn, voditelj marketinga za poslovna rješenja u Canonu CEE. »Do uštede dolazi zbog pojednostavnjenja radnih procesa i iskorištavanja mogućnosti postojećih višefunkcijskih uređaja. Canon je svjestan da tvrtke imaju različite zahtjeve i različite radne procese te stoga svoja rješenja prilagođava potrebama svakog pojedinog klijenta da bi im ona dugoročno donijela najveću korist.«

Rješenje za upravljanje dokumentima Canon Therefore omogućuje bolji pristup informacijama i njihovo zajedničko korištenje na svim razinama tvrtke ili ustanove. Omogućuje skalabilnost putem izdanja Personal, Workgroup i Business, a promiče produktivnost i uštedu troškova koji se povezuju s organizacijom poslovnih dokumenata te upravljanjem njima, čime se korisnicima omogućuje brzo i sigurno snimanje, arhiviranje, pretraživanje i dohvaćanje informacija.

»Procjene pokazuju da zaposlenici više od četiri sata tjedno provode tražeći informacije, a to predstavlja osjetan trošak za svaku tvrtku«, izjavio je Aleksander Bende, savjetnik za poslovna rješenja u Canonu Adria. »Naposljetku, voditelji poslovanja moraju maksimizirati učinkovitost postupaka i rada zaposlenika. Therefore ubrzava pristup informacijama i njihovo zajedničko korištenje na svim razinama tvrtke, čime se poboljšava tijek rada i potiče uredska produktivnost.«  

Programska oprema Therefore, jednostavna je za korištenje, a osmišljena je kao odgovor na zahtjevne izazove s kojima se suočavaju današnji uredi. Therefore podržava Canonov trajni cilj pružanja najinovativnijih rješenja za ispis i upravljanje dokumentima.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.