Microsoft WebsiteSpark za razvoj web rješenja

Fotografija članka: Microsoft WebsiteSpark za razvoj web rješenja

Microsoft WebsiteSpark za razvoj web rješenja

Microsoft je i u Hrvatskoj predstavio svoj globalni program WebsiteSpark čiji je cilj pospješiti poslovanje na webu u malim tvrtkama čije su primarne djelatnosti web dizajn i izrada web aplikacija tako što im omogućava stvaranje novih poslovnih prilika putem povezivanja s partnerskim tvrtkama koje djeluju u istom sektoru. Ova nova Microsoftova globalna inicijativa pomoći će malim tvrtkama do 10 zaposlenih, koje se mogu kvalificirati za ovaj program, da izgrađuju bogatije, zanimljivije i svestranije aplikacije na webu.

WebsiteSpark je nastavak niza Microsoftovih Spark programa čiji je cilj potaknuti razvoj i inovacije u segmentu softverske i informatičke industrije. Ovaj je program tako nadogradnja već poznatih programa BizSpark i DreamSpark, a njegovi će korisnici dobiti sve potrebne alate i softver koji su nužni za razvoj suvremenih web aplikacija.

Tvrtke koje odluče sudjelovati u programu WebsiteSpark – pod uvjetom da se radi o malim tvrtkama s najviše deset zaposlenih – dobit će slobodan, besplatan pristup programu, partnerskoj mreži i Microsoftovim alatima za izradu weba tijekom perioda od tri godine. Nakon tri godine, jedina naknada koju tvrtka mora platiti izlazna je naknada u iznosu od samo 100 dolara, te tvrtka potom nema nikakvih daljnjih obaveza prema Microsoftu.

Sudionici WebsiteSpark programa od Microsofta će dobiti sljedeće:
• Microsoftove alate za dizajn i razvoj weba, uključujući tri licence za Microsoft Visual Studio 2008 Professional Edition, dvije licence za Microsoft Expression Web 3 te jednu licencu za Microsoft Expression Studio 3.
• Licencu za četiri procesora za produkcijsku upotrebu (tj. stvarnu komercijalnu primjenu) Windows Web Servera 2008 ili njegove verzije R2 (kada bude dostupna na tržištu) te licence za četiri procesora za produkcijsku upotrebu Microsoft SQL Servera 2008 Web Edition.
• DotNetPanel, proizvod partnerske tvrtke koji omogućava lako upravljanje svim aspektima web servera.
• Neograničen pristup tehničkim diskusijskim skupinama na MSDN-u.
• Besplatnu podršku prilikom rješavanja dva tehnička problema.
• Pristup zajednici partnerskih tvrtki koje mogu ponuditi komplementarne usluge i tehnologije, poput hostinga i mrežnih usluga.

Microsoftovi alati za dizajn i razvoj weba podržavaju suvremene standarde, poput XHTML-a i CSS-a, te web dizajnerima omogućavaju jednostavno stvaranje webova neovisnih o određenom web pregledniku. Ti alati nude i bogatu podršku za pristupačnost (accessibility) kako bi se mogli napraviti uistinu najpristupačniji webovi koji su u potpunosti usklađeni sa standardima.
Osim softvera, edukacije i podrške, program WebsiteSpark dat će tvrtkama koje u njega budu uključene pristup tržištu web aplikacija kroz koje će one lakše pronaći svoje nove korisnike na svjetskoj razini. „WebsiteSpark Marketplace“ bit će uspostavljen i predstavljen javnosti ove jeseni.

„Program WebsiteSpark čini naše razvojne alate za web mnogo dostupnijima programerima i razvojnim inženjerima, te se uistinu nadamo da će im ovaj atraktivan program pomoći da lakše uđu u posao izrade inovativnih web aplikacija“, izjavio je Tomislav Tipurić, specijalista za tehnologije, iz Microsofta Hrvatska. „Razvojni inženjeri i dizajneri u malim tvrtkama sada kroz ovaj program lakše i mnogo povoljnije dolaze do vrhunskih razvojnih alata“, kazao je na današnjem predstavljanju u Zagrebu Tomislav Tipurić.

Više informacija o programu WebsiteSpark može se pronaći na adresi .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.