Microsoft: tableti s Windows sustavom ispod 200 dolara već ove godine

Fotografija članka: Microsoft: tableti s Windows sustavom ispod 200 dolara već ove godine

Microsoftov OEM voditelj Nick Parker, je rekao da tabletima s Windows sustavom od 7 / 8 / 10 inča će cijena pasti ispod 200 dolara i to još ove godine, a čime će postati vrlo konkurentni. 

Oglas

Prošle godine, cijena tableta se kretala od $ 300 – $ 500, ove godine će pasti na 100, odnosno na 300 dolara. Na nekim tržištima cijena će biti i niža od 200 dolara , rekao je Parker. Sve upućuje na to da se Microsoft ozbiljno bori za stjecanje što većeg dijela tržišnog udjela. Microsoft ove godine ima za cilj umanjiti jaz između cijena Windows Mobile i Android proizvoda. Microsoft je također OEM proizvođače oslobodio plaćanja certificiranja i poduzeo druge mjere kako bi se potaknuo razvoj Windows temeljenih tablet računala.

Microsoft: tableti s Windows sustavom ispod 200 dolara već ove godine 01

Prema statističkim podacima analitičke tvrtke IDC, prošle godine je Microsoftov udio na globalnom tržištu tableta zauzeo manje od 4%. Parker je odbio odgovoriti na pitanje novinara WSJ, hoće li trajno e OEM proizvođači biti oslobođeni plaćanja licenciranja, odbio odgovoriti. On je samo naglasio da osim Windows naknade licenciranja Microsoft ima i druge metode generiranja prihoda.

Microsoft: tableti s Windows sustavom ispod 200 dolara već ove godine 02

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.