Microsoft Surface Windows RT tablet će koštati samo 199$, što o tome misli konkurencija?

Fotografija članka: Microsoft Surface Windows RT tablet će koštati samo 199$, što o tome misli konkurencija?

Ono što moramo odmah reći da se posljednjih dana vodi “tihi rat” između Microsofta i drugih proizvođača tableta. Nekako su se svi naljutili na vodećeg svjetskog proizvođača softvera.

Oglas

Ipak, u Microsoftu su spremni predstaviti svoj novi tablet uređaj. Bit će ih više vrsta, a ovaj o kojem danas govorimo je Microsoft Surface Tablet model koji će koštati samo 199$, a radit će na Windows RT OS-u posebno prilagođenom za ARM procesorsku arhitekturu. Svoju bi premijeru trebao doživjeti 26. listopada, isti dan kada će se pojaviti i novi Windows 8 operativni sustav.

Ako ste neki od vas koji ovo čitate pomislili kako je ovo svojevrstan tržišni pritisak Microsofta na Googleov Nexus 7, ali i na Appleov iPad Mini, mislimo da ste u pravu. I mi to mislimo. Tržište tablet uređaja se itekako zaoštrilo, a vjerujemo kako će “rat cijena” kulminirati upravo izlaskom novih Windows 8.

Naravno, ne treba zaboraviti niti Amazonov Kindle Fire, a tu je i Galaxy Note 10.1. Isto tako, neki proizvođači hardvera su počeli kritizirati Microsoft, kao što su Acer, a čujemo da je i Lenovo počeo otvoreno negodovati protiv Microsofta, a i ASUS i Samsung imaju ponešto za reći.

Sve u svemu, očekuje nas itekako vruća jesen, barem kada govorimo o izlasku i cijenama novih tableta. Pratite naš portal, bit ćemo u središtu događanja…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.