Microsoft Surface s Windows 8 Pro dobio službene cijene, jeftiniji od iPada 3? Pa i nije!

Fotografija članka: Microsoft Surface s Windows 8 Pro dobio službene cijene, jeftiniji od iPada 3? Pa i nije!

Microsoftovci žele svoj Surface Tablet cjenovno smjestiti negdje između jeftinijih Android i skupljih iPad tableta. Jesu li u tome uspjeli? Hm, hm, teško, saznali smo službene cijene.

Oglas

Ovo što ćete pročitati u nastavku su službene cijene novog Microsoft Surface tableta s Windows 8 Pro operativnim sustavom, jer se Surface s Windows RT na tržištu nalazi već neko vrijeme. Vjerojatno su Microsoftovci prvo “pustili” u pordaju RT inačicu kako bi vidjeli kakav je odjek tržišta, odredili novu marketinško-prodajnu strategiju i krenuli s onim “jačim” modelom – Surface Tabletom s Windowsima 8 Pro.

Informacija koja slijedi dolazi od Panosa Panaya, generalnog menadžera za Microsoft Surface. Kako saznajemo, Surface s Windows 8 Pro OS-om na tržištu će se pojaviti u siječnju 2013. godine po početnoj cijeni od 899$ (Vau, nije jeftino!). Pojavit će se dva modela – onaj s 64GB koštat će 899$, a model s 128GB vrijedit će 999$.

Oba modela dolaze s “Surface pen” olovkom i podrškom za Palm Block tehnologiju, a dobit ćete i Touch Cover ili Type Cover. Surface tablet s Windows 8 Pro će također biti elegantnog dizajna kao i model Surface RT, što znači da će i ovaj model imati Dark Titanium VaporMg kućište, dvije 2×2 MIMO antene, te simpatični “kickstand” odnosno postolje sa stražnje strane.

Najveća promjena Surfacea s Win 8 Pro u odnosu na RT model je u hardveru, ili bolje rečeno procesoru. Dok RT radi na Tegra 3 4-jezgrenoj platformi, ovaj radi na Intel Core i5 procesoru. Tu je i 10,6 inčni 16:9 ClearType ekran koji podržava Full HD rezoluciju (1080p)koja je jača nego kod Surface RT modela. Dodajmo i USB 3.0 ulaz pune veličine.

Sve u svemu, ovo zvuči prilično superiorno, no vratimo se mi na cijene. Usporedbe radi, iskopali smo trenutno službene cijene iPada 3 u SAD-u i Europi. Pogledajte ih i procijenite sami.

iPad 3 – cijena u Americi:
•    iPad 3 16GB WiFi – PRICE: 499 USD
•    iPad 3 32GB WiFi – PRICE: 599 USD
•    iPad 3 64GB WiFi – PRICE: 699 USD

•    iPad 3 16GB WiFi + 4G LTE – PRICE: 629 USD
•    iPad 3 32GB WiFi + 4G LTE – PRICE: 729 USD
•    iPad 3 64GB WiFi + 4G LTE – PRICE: 829 USD

iPad 3 – cijena u Europi:
•    iPad 3 16GB WiFi – PRICE: 479 EURO
•    iPad 3 32GB WiFi – PRICE: 579 EURO
•    iPad 3 64GB WiFi – PRICE: 679 EURO

•    iPad 3 16GB WiFi + 4G LTE – PRICE: 599 EURO
•    iPad 3 32GB WiFi + 4G LTE – PRICE: 699 EURO
•    iPad 3 64GB WiFi + 4G LTE – PRICE: 799 EURO

Što odabrati – Surface, iPad 3, Android tablet? Ne treba vam tablet uopće? Svaki od ovih izbora ima svoje prednosti i nedostatke, na vama je da odaberete. Mi smo napisali ovaj članak samo da bismo vas malo “bocnuli” i natjerali na razmišljanje :)

U nastavku dva videa – jedan vrlo kratak i jedan poprilično dug, za sve one koji su i dalje “zapaljeni” za Windows Surface Tablet. Ili samo želite saznati informaciju više… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.