Microsoft Surface RT 2 i Surface Pro 2, dolazi i Surface smartphone, kao i Surface Book?

Fotografija članka: Microsoft Surface RT 2 i Surface Pro 2, dolazi i Surface smartphone, kao i Surface Book?

Još se niti prvi Microsoft Surface nije niti “ohladio”, ili bolje rečeno tek je počela prodaja, a već se šuška i nagađa kakva će biti dvojka. Neki su se podaci već pojavili na Internetu.

Oglas

I sam Microsoft je potvrdio kako baš i nije zadovoljan prodajom svog prvog Windows RT tableta, velike nade polažu u novi model koji je već najavljen. I ne samo to, nego se spominje i potpuno novi Surfacce smartphone kojeg Microsoft namjerava proizvesti. Ono što nam odmah pada na pamet je kako vjerojatno neke kompanije koje surađuju na području smartphonea a koje već ugrađuju Windows Phone 8 operativni sustav (Nokia, HTC,…) možda neće biti sretni s ovom informacijom.

Vratimo se mi na šuškanja oko novog Microsoftovog tableta. Najvjerojatnije će se zvati Surface RT 2 i Surface Pro 2. Prvi će biti manji i lakši, imat će 8,6 inčni ekran za sada nepoznate rezolucije. Navodno neće raditi na Terga 3 platformi nego na nekom od Qualcomm procesora, tako da bi trebao imati i vrlo povoljnu cijenu.

Drugi model, Surface Pro 2, trebao bi biti jači i veći. Neće raditi na Intel Core i5 čipu, kako mnogi predviđaju, nego se puno više spominje AMD “Temash” APU tehnologija – dva CPU razvijena u 28-nanometarskoj tehnologiji i GPU, sve na jednom čipu. Inače, AMD Temash će se pojaviti početkom 2013. godine, a Microsoftov tablet će biti jedan od prvih koji će ga imati. Veličina i rezolucija ekrana su za sada nepoznati, no predpostavljamo da će biti veći od RT 2 modela.

I to nije kraj nagađanjima. Navodno će se pojaviti i treći Surface tablet iz Microsoftove radionice, koji bi trebao imati 14,6 inčni ekran i trebao bi raditi na 22-nanometarskom “Haswell” čipu kojeg potpisuje Intel. Ovaj bi se tablet trebao zvati Surface Book. Navodno dolazi u drugoj polovici 2013. godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.