Microsoft Surface Pro 5 dolazi sa 16 GB RAM-a i 4K UHD ekranom!

Fotografija članka: Microsoft Surface Pro 5 dolazi sa 16 GB RAM-a i 4K UHD ekranom!

Prema najnovijem izvještaju Microsoft odgađa službeno predstavljanje Surface Pro 5 tableta za proljeće slijedeće godine, ali osim o zakašnjenju ovaj nam izvještaj dosta otkriva o specifikacijama koje možemo očekivati na nadolazećem tabletu.

Oglas

Tako bi prema informacijama koje smo saznali Microsoft Surface Pro 5 trebao doći sa čak 16 GB radne memorije, sa unaprijeđenim Surface Pen-om te sa 4K Ultra HD ekranom. Razlog kašnjenja ovog tableta leži u činjenici da se Microsoft odlučio na čekanje najnovijih Intel Kaby Lake procesora za koje je najavljeno kako će biti predstavljeni tek krajem ove godine, pa će tako i prema glasinama Microsoft Surface Pro 5 doći tek u proljeće 2017. godine.

Dakle izvještaji koji su se pojavili na internetu potvrđuju kako će se Intel Kaby Lake procesor naći ispod poklopca Microsoft Surface Pro 5 tableta te će novi procesori biti mnogo brži i učinkovitiji od Intel Skylake procesora na kojima trenutno rade Surface Pro 4 modeli. Osim toga spominje se kako će postojati više varijanta ovog tableta, s time da će u svojoj najskupljoj i najjačoj verziji Microsoft Surface Pro 5 doći sa nevjerojatnih 16 GB RAM-a, a moći će se izabrati i verzija sa 4K UHD ekranom ili pak neka varijanta sa ekranom slabije rezolucije. Naći će se tu i poboljšane kamere te USB Type-C port, Windows 10 Redstone 2 operativni sustav i Nvidia Pascal ili AMD Polaris grafika.

I za kraj se spominju čak i cijene koje će se kretati od 899 pa sve do 1.599 Američkih dolara, ovisno o varijanti koju korisnici izaberu. Naravno, sve su ovo samo neslužbene informacije i nagađanja tako da svakako ne možemo potvrditi hoće li ove specifikacije stvarno krasiti nadolazeći Microsoft Surface Pro 5 tablet. Preostaje nam čekati proljeće slijedeće godine kada će prema ovim pričama Microsoft Surface Pro 5 konačno ugledati svjetlo dana.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.