Microsoft Surface Pro 2 će umjesto Atoma imati Intel Haswell procesor

Fotografija članka: Microsoft Surface Pro 2 će umjesto Atoma imati Intel Haswell procesor

Na svom posebnom eventu koji će se održati 20. svibnja Microsoft će predstaviti novi Surface tablet, sve nove modele. I to nije sve, nešto nam je posebno zapelo za oko…

Oglas

Na svom evetu Microsoft bi trebao između ostalog predstaviti i novi Surface Mini tablet s Qualcommovim  Snapdragon procesorom, o čemu smo već . No, nas je zaintrigirala jedna druga priča vezana uz sam procesor.

Naime, prema prilično pouzdanim izvorima za očekivati je kako će se jedan od Surface Tablet modela pojaviti i na Intelovom Core Haswell procesoru, umjesto osjetno slabijeg Atoma. To će najvjerojatnije biti novi Microsoft Surface Pro 2 tablet s najjačom konfiguracijom, ali isto tako i najvećom cijenom od 899$. Za razliku od njega, Surface 2 na ARm procesoru (Qualcomm) koštat će 459$, dok će cijena Surface Mini 2 tableta (koji također radi na ARM proceosoru) biti još niža, možda manja od 400$.

Za sada još uvijek možemo samo nagađati, a konkretni podaci će biti objavljeni 20. svibnja na Microsoftovom eventu.

Microsoft Surface će umjesto Atoma dobiti Intel Haswell procesor

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.