Microsoft Surface Mini se uopće neće niti pojaviti, tko je kriv?

Fotografija članka: Microsoft Surface Mini se uopće neće niti pojaviti, tko je kriv?

Prije nekoliko smo dana predstavili novi Microsoft Surface Pro 3, novi kompanijin tablet. No, što je s najavljenim Surface Mini tabletom?

Oglas

Očekivali smo kako će na Surface Pro 3 premijeri biti predstavljen ili bar najavljen izlazak novog Surface Mini tableta, no to se nije dogodilo. Je li to znači da je Microsoft odustao od svog malog tableta koji bi trebao konkurirati iPadu Mini i sličnim tabletima ne znamo, no nakon silnih najava i nagađanja nije se dogodilo ništa.

Navodno je za to “kriv” Stephen Elop, nekada “nokijevac” a sada “microsoftovac”, koji je zaustavio razvoj Surfacea Mini, barem u bliskoj budućnosti. Ovoj odluci je kumovao i izvršni direktor Microsofta Satya Nadella. Jasno, novinari su na očekivali Surface Mini, no predstavljen je samo Surface Pro 3.

Microsoft Surface Mini

Iako je Surface Mini već u razvoju, odustali su od njega jer navodno “nije dovoljno različit” od jačeg i većeg Surface Pro 3. U neku ruku bismo se mogli i složiti s Microsoftom – napraviti tablet koji je hardverski praktički isti, a samo s manjim ekranom, nekako nam ne drži vodu. Ok, mnogi to rade, ali čini nam se kako mala razlika u veličini ekrana igra sve manju ulogu u odabiru tableta.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.