Microsoft Surface Laptop na Windows 10 S OS-u i po 999$

Fotografija članka: Microsoft Surface Laptop na Windows 10 S OS-u i po 999$

Početkom mjeseca, odmah nakon Praznika rada, Microsoft je predstavio svoj novi Surface Laptop, novi prijenosnik u možda i nekoj novoj kategoriji.

Oglas

No, to je manje važno, ono što je važnije je kako je ova softverska kompanija ponovo skrenula pažnju na sebe, točnije na hardversku diviziju i pokazala kako znaju napraviti dobar komad hardvera. Ne možemo zaboraviti što su napravili s Lumijama, tako da im je ovo svijetla točka u toj cijeloj priči.

Surface Laptop je po nama korak u pravom smjeru u odnosu na Surface Pro seriju hibridnih uređaja koji više naginju prema tabletu nego laptopu. Koliko god živimo u nekom mobilnom svijetu, nikada nam Surface tablet nije djelovao dovoljno ozbiljno za poslovne svrhe. S druge strane, Surface Laptop odaje dojam poslovne ozbiljnosti naspram koje nam Surface Pro djeluje kao malo bolja igračka. Da, radi tipkovnice. Jednostavno nam treba prava kvalitetna tipkovnica za poslovnu učinkovitost.

Surface Laptop ima 13,5 inčni PixelSense ekran (omjer 3:2), a radi na novom Windows 10 S operativnom sustavu. U kompaniji smatraju kako je idealan za studente, koji su u istraživanju koje su napravili pokazali povećan interes za ovakvim uređajem. Uz to, vrlo je tanak (samo 1,45 centimetara) i težak je samo 1,25 kilograma. Ako govorimo o mobilnosti, ovo je sjajno.

Ovaj prijenosnik radi na 7. generaciji Intelovih Core i5/i7 procesora, ima SSD disk od 128/256/512 GB, te do 16 GB RAM-a. Ono što nam se sviđa je i trajanje baterije od čak 14,5 sati, tako da bez problema možete raditi cijeli dan, i više… pitanje je koliko uopće radite dnevno :)

Na možete pronaći kompletne tehničke specifikacije Surface Laptop uređaja, kao i cijenu koja se kreće od 999$ na više. U pretprodaji je od 2. svibnja, a prvi će se primjerci početi isporučivati 15. lipnja.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.