Microsoft stopirao Nokia X liniju jeftinih Android smartfona

Fotografija članka: Microsoft stopirao Nokia X liniju jeftinih Android smartfona

Kao što smo prije koji mjesec pisali na našem portalu da vjerujemo kako Microsoft neće dalje razvijati Nokia X modele pod Android sustavom i svojim servisima, bez Googleovih, to se je ostvarilo. Nokia X smartfoni bili su zadnji Nokijini proizvodi smartfona, prije nego je u potpunosti završena akvizicija Devices & Services odjela.

Oglas

 

Danas je Microsoft CEO Satya Nadella potvrdio da u sklopu sveobuhvatne reorganizacije, ukida Nokia X android liniju i da će se fokusirati na jeftinije Lumije. Buduća X-Lumia serija bit će jeftinija od najjeftinijih Lumia modela i naravno da će raditi na operativnom sustavu Windows Phone. Za sada više informacija nemamo.

Microsoft stopirao Nokia X liniju jeftinih Android smartfona 01

Podsjetimo se da u ožujku Nokia je izbacila prvu seriju X jeftinih smartfona a nakon toga i Nokia X2 model u lipnju. Najgore u priči su prošli vlasnici prvih modela jer samo 4 mjeseca nakon kupnje više neće dobiti bilo kakve nadogradnjie sustava, dok modeli druge generacije bi mogli dobit nadogradnja na Microsoftov operativni sustav čiji hardver je kompatibilan sa Windows Phone .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.