Microsoft smartwatch će ‘surađivati’ i s iOS i Android uređajima?

Fotografija članka: Microsoft smartwatch će ‘surađivati’ i s iOS i Android uređajima?

Čini se kako je i Microsoft popustio pomodarstvu koje u novije vrijeme znamo pod nazivom “wearable gadgets”. Očekuje li nas Microsoft smartwatch?

Oglas

Prema pisanju Forbesa, Microsoft potajno razvija vlastiti pametni sat koji bi se trebao pojaviti na tržištu do kraja godine. Ono što je zanimljivo kod Microsoft smartwatcha je kako će biti kompatibilan kako s Microsoftovim Windows Phone operativnim sustavom, tako i s Appleovim iOS te Googleovim Android OS-om.

Očekuje se kako će Microsoft smartwatch imati i one “fitness” dodatke, odnosno senzore za praćenje rada srca, disanja i nekih drugih organa.

Same tehnikalije se o Microsoft smartwatchu naravno još ne znaju. Iskočila je jedna glasina kako bi trebao imati ekran veličine 1,5 inča, odnosno negdje kao pola žvakaće gume, kako su to slikovito opisali. Ono što smo uspjeli saznati je da na razvoju Microsoft smartwatcha radi ekipa iz Kinecta, a koji imaju itekako iskustva s raznim senzorima, tako da je za očekivati kako bi mogli napraviti i nešto što nemaju drugi.

Microsoft smartwatch će 'surađivati' i s iOS i Android uređajima?

Ipak, najzanimljivija informacija (ili bolje rečeno glasina) vezana uz Microsoft smartwatch je upravo ona koja kaže kako će uređaj biti kompatibilan s čak tri ranije spomenuta operativna sustava. Naime, jedan od najvećih problema koji ima primjerice Samsungov Galaxy Gear upravo je ograničenje operativnog sustava. Naime, pametni sat ima svoj vlastiti OS i u komunikaciji s smartfonom se povezuje po unaprijed predviđenim protokolima koji su prilično ograničeni. Taj problem ne bi trebao imati MIcrosofto smartwatch.

Naravno, za sada nema konkretnih informacija postoji li uopće Microsoftov pametni sat, a kamoli kad će se pojaviti i po kojoj cijeni. No, kako naš narod kaže – gdje ima dima, ima i vatre…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.