Microsoft Showcase OŠ Popovača – radionice o sigurnosti na Internetu

Fotografija članka: Microsoft Showcase OŠ Popovača – radionice o sigurnosti na Internetu

Poseban interes učenika izazvao je rad s uređajem Microsoft Kinect s kojim su u programu „Kinect Kutovi“ na zanimljiv i interaktivan način ponovili matematičke pojmove.

Oglas

U cilju edukacije o savjesnom i sigurnom korištenju interneta, OŠ Popovača je u suradnji sa Zakladom Slagalica i kompanijom Microsoft Hrvatska ugostila učenike petih i šestih razreda OŠ Jasenovac na radionici o programiranju i sigurnosti na internetu. Osnovna škola Popovača je zahvaljujući tehničkoj opremljenosti i inovativnoj primjeni tehnologije u nastavnim aktivnostima jedna od 4 osnovne škole u Hrvatskoj koja nosi titulu Microsoft Showcase škole. 70 učenika petih i šestih razreda OŠ Jasenovac te učenika iz OŠ Popovača su tijekom radionice mogli naučiti o pravilima ponašanja na internetu te kako koristiti moderne tehnologije u svakodnevnoj nastavi.

Učenicima OŠ Jasenovac je u „digitalnoj učionici“, opremljenoj multimedijalnom opremom, pametnim pločama, tablet uređajima i Microsoft Office alatima, pušten edukativni film „Lažno predstavljanje“ kroz koji su naučili pravila ponašanja na internetu. Učenici su zatim odabrali pravilo iz filma koje je po njima najvažnije te su ga uz objašnjenje zapisali na poseban plakat dok su svoju kreativnost i ozbiljan pristup mogli izraziti definiranjem vlastitih pravila o ponašanju na internetu i ukrašavanjem plakata mnogobrojnim crtežima. Plakat s pravilima bit će ovješen u OŠ Jasenovac na koji će učenici tijekom godine po potrebi moći nadopisati i dodatna pravila.

Poseban interes učenika izazvao je rad s uređajem Microsoft Kinect pomoću kojeg su u programu „Kinect Kutovi“ na zanimljiv i interaktivan način ponovili matematičke pojmove određivanja veličine kutova, postotaka, decimalnih brojeva i razlomaka te strana svijeta. Uređaj Microsoft Kinect omogućuje upravljanje osobnim računalom pomoću detekcije pokreta i ljudskog glasa, a sastoji se od nekoliko senzora koji prate i snimaju položaj igrača u prostoru, pokrete lica i tijela te slušaju glasovne naredbe igrača.

S obzirom na status Microsoft Showcase škole, učitelji iz OŠ Popovača imaju priliku sudjelovati u edukacijama s učiteljima iz različitih dijelova svijeta, usavršavati se tijekom jedne godine na Microsoft IT Academy te koristiti web 2.0 alate kao što su Sway, Yammer ili OneNote. Inače, škola je opremljena s nekoliko pametnih ploča, projektora i računala u učionicama, mobilnom učionicom s 20 tableta te Samsungovom učionicom budućnosti s 30 tableta.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.