Microsoft Remote Desktop – upravljajte računalom preko smartphonea

Fotografija članka: Microsoft Remote Desktop – upravljajte računalom preko smartphonea

Do sada nije postojala službena Microsoft Remote Desktop aplikacija za Windows Phone, no ovih se dana pojavila inačica aplikacije za Android i iOS smartphone.

Oglas

U službenoj informaciji koju je objavio Microsoft spominju se i još neke platforme koje podržavaju Microsoft Remote Desktop, kao što su Windows RT, Windows i MacOS, no i dalje nema inačice za Windows Phone. Postoji Xbox SmartGlass aplikacija koja omogućuje neku vrstu udaljene kontrole vašeg PC računala preko Windows Phone OS-a (alii Android i iOS), no to nije ona pravo “full remote desktop” rješenje, nego se radi o rješenju koje je napravila neka treća tvrtka, ili kako se to na engleskom popularno kaže – third-party solutions.

Microsoft Remote Desktop aplikacija za Android i iOS koristi Remote Desktop Protocol (RDP) kojeg kompanija koristi već duže vrijeme, a koji omogućuje povezivanje na bilo koje PC računalo preko Remote Desktopa (koji mora biti uključen u Settingsima). Aplikacija se može koristiti i na smartphoneima i na tabletima.

Microsoft Remote Desktop aplikacija im pregršt korisnih mogućnosti i funkcija. Kako bi je koristili morate imati najmanje Android 2.2 illi iOS 6.0 operativni sustav.

Microsoft Remote Desktop, vrlo korisnu aplikaciju možete direktno skinuti s ovih adresa.

Microsoft Remote Desktop aplikacija

Microsoft Remote Desktop aplikacija

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.