Microsoft razvija ‘djeljivi’ kontroler za tablete, po uzoru na Xbox

Fotografija članka: Microsoft razvija ‘djeljivi’ kontroler za tablete, po uzoru na Xbox

Novi bi gamerski kontroler trebao nalikovati na onaj koji koristi Xbox gamerska konzola, samo što bi se trebao razdvajati na pola. Donja slika govori sve.

Oglas

S obzirom da se svijet video igara rapidno razvija, u Microsoftu se dosjetili kako napraviti gamerski kontroler koji bi zadovoljio većinu ljubitelja video igara. U principu se radi o jednom gamerskom kontroleru koji se dijeli uzduž po sredini i postavlja s lijeve i desne strane oko tableta, tako da je igranje “prirodnije”.

Povremeno izađe pokoji zanimljiv gamerski dodatak za tablete, no uvijek se javlja onaj problem veličine ekrana, kao i omjera (16:10, 16:9, 4:3). U Microsoftu su se možda dosjetili kako s jednim udarcem ubiti dvije muhe, a možda i više njih :)

Vizualno gledajući, kontroler izgleda kao onaj koji možete vidjeti na Xbox konzoli, raspored i tipki bi praktički bio isti, samo što bi se kontroler nalazio “oko” tableta s lijeve i desne strane. Osjećaj igranja bio bi kao da imate neku od prenosivih konzola (recimo WiiU), no s osjetno većim i kvalitetnijim ekranom.

Ova nam ideja djeluje kao prilično zanimljiva, a i trebalo bi konkurirati nadolazećim moćnim gamerskim konzolama i uređajima kao što su ili . Za sada je ova Microsoftova priča samo na nivou koncepta, odnosno patenta.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.