Microsoft prodaje proizvodnju mobitela Foxconnu za 350 milijuna dolara?

Fotografija članka: Microsoft prodaje proizvodnju mobitela Foxconnu za 350 milijuna dolara?

Microsoft je objavio kako su postigli dogovor s FIH Mobile o prodaji dio kompanije koji je vezan uz jeftine „feature“ telefone, odnosno kako ih po domaći zovemo – mobitele.

Oglas

Za one koji ne znaju, FIH Mobile je dio Hon Hai / Foxconn Technology Group i HMD Globala. Ova financijska transakcija je teška 350 milijuna američkih dolara. Osim odjela za proizvodnju Microsoft mobitela, FIH Mobile će preuzeti i Microsoft Mobile Vietnam, odnosno tvornicu koja se nalazi u gradu Hanoi u Vijetnamu.

Kada sve sjedne na svoje mjesto i kada se ovaj poslovni dogovor finalizira, očekuje se kako će i oko 4.500 tisuća zaposlenika prijeći u FIH Mobile ili HMD Global.

Microsoft će i dalje podržavati razvoj i proizvodnju Windows 10 Mobile operativnog sustava i Lumia smartfona, ao što su Lumia 650, Lumia 950 ili Lumia 950 XL, a  OS-om će podržavati i druge proizvođače smartfona kao što su Acer, Alcatel, HP, Trinity i VAIO.

Ovo poslovno „prebacivanje“ i se trebalo završiti do drugo dijela 2016. godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.