Microsoft priznao kako je kupio iOS aplikaciju Groove, no nije to sve

Fotografija članka: Microsoft priznao kako je kupio iOS aplikaciju Groove, no nije to sve

Microsoft je potvrdio kako je kupio Groove glazbenu aplikaciju koja je bila dostupna za iOS, a čiji je autor startup pod nazivom Zikera.

Oglas

Vijest je zanimljiva iz jednog posebnog razloga. Naime, Microsoft je još prije nekoliko mjeseci promijenio naziv svoje Xbox Music aplikacije u Groove, tako da nam se čini kako se ovo “valjalo” već duže vrijeme, odnosno kupovina je jako dobro planirana.

Zanimljiva nam se čini i izjava glasnogovornika Microsofta koji je samo rekao kako je kompanija kupila Groove aplikaciju startupa Zikera i to je sve što imaju za reći. Nešto su rječitiji bili predstavnici Zikere koji su otkrili i pokoju informaciju više. Navodno aplikacija više nije dostupna na iOS-u, što možete provjeriti i sami ako imate iPhone.

Groove je glazbena aplikacija koja ima personalizirane liste za slušanje glazbe koje su inteligentne i koje prate vaše glazbene navike. Naravno, svaki korisnik ima svoje vlastite glazbene afinitete, a to aplikacija prati, uči i predlaže vam glazbu za slušanje koju volite. Čak je moguća i integracija s YouTube sadržajem.

Prema podacima Zikere, kanadske startup tvrtke sa sjedištem u Montrealu, više od 1,5 milijuna korisnika skinulo je Groove s Appleovog App Storea.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.