Microsoft predstavlja Surface Phone na IFA 2016?

Fotografija članka: Microsoft predstavlja Surface Phone na IFA 2016?

IFA 2016 Consumer Electronics Unlimited sajam održat će se u Berlinu od 2. do 7. rujna, a Microsoft bi nas upravo tamo trebao počastiti predstavljanjem dugo očekivanog Surface Phone-a.

Oglas

Ako je vjerovati glasinama koje je objavilo nekoliko vjerodostojnih stranica koje prate mobilnu tehnologiju Microsoft će na nadolazećem IFA sajmu u Berlinu predstaviti tri verzije svog novog premium proizvoda iz odjela mobilne industrije, a riječ je naravno o dugo očekivanom Surface Phone-u. Većina vas je upoznata sa Surface Pro serijom hibridnih tableta/laptopa koji predstavljaju sam vrh Microsoftove ponude u ovom segmentu tržišta. Najnoviji model je predstavljen na CES-u 2016. Zbog velike popularnosti među poslovnim korisnicima Microsoft je odlučio Surface obitelj proširiti i na tržište smartfona. Očekivanja korisnika su velika, a ako pogledamo padajući trend korisnika Windows Mobile platforme Surface Phone će morati biti nešto zbilja posebno. Ako je vjerovati izvorima koji navode i specifikacije zbilja možemo očekivati dosad neviđeno.

Najavljene su tri verzije koje će se osim cijenom i specifikacijama razlikovati i u tome kome će biti primarno usmjerene.

Sve tri verzije trebale bi biti pogonjene Qualcomm Snapdragon 821 (spominjao se i Snapdragon 830) procesorom i imati predinstaliran Windows 10 Mobile OS. U zakulisama internetskih tech blogova spominje se i Android verzija namijenjena poslovnim korisnicima, no ta glasina je zbilja teška za povjerovati. Nadalje sva tri modela trebala bi imati 5,5 inčni AMOLED ekran, 20-megapikselnu Carl Zeiss zadnju kameru, Surface Pen olovčicu,USB type-C, podršku za Continuum, čitač otiska prsta, žiroskop, barometar i sve ostale senzore kojih se možete sjetiti (pravi mali trikoder :)). Sve to bi trebalo biti upakirano u prekrasno aluminijsko-magnezijsko kućište. Ono što će razlikovati ove modele jest količina RAM i podatkovne memorije. Spominje se početna varijanta s 3 GB RAM-a, „srednja“ sa 6 GB, te najjača verzija koja će pakirati nestvarnih 8 GB RAM-a i 512 GB interne memorije.

Naravno da nas sve zanima koliko će ta zabava koštati. Spominju se cijene od 700$ za najslabiju varijantu, pa do 1100$ za najjači model. Da su ove glasine prilično točne i da je izlazak ovog proizvoda blizu govori i alternativni datum izlaska u listopadu 2016. Kako god bilo jedva čekamo da vidimo kako će se Microsoft suprotstaviti dominantnim igračima na tržištu smartfona. Koje je vaše mišljenje, hoće li u tome uspjeti napišite u komentarima. :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.