Microsoft pozvao hakere da pokušaju ‘probiti’ Vistu

Racunalo.com foto

Gatesova tvrtka je prvo razradila sustav zaštite povjerljivih podataka korisnika, kao što su npr. brojevi bankovnih računa, da bi jučer poslala poboljšanu verziju Viste na adresu 3.000 vrhunskih informatičkih stručnjaka, kojima je uža specijalnost upravo sigurnost podataka.
Nakon što su bili kritizirani da premalo novca ulažu na sigurnost svojih poslovnih korisnika, prije svega na zaštitu podataka, ljudi iz Microsofta sada rade sve kako bi uvjerili svoje buduće korisnike Viste u suprotno. Microsoft je griješio jer je sa što više novih dodataka windowsima što prije htio na tržište, a sada je shvatio da se prvo mora riješti problem eventualnog probijanja sigurnosnog koda.
Velike korporacije bi Vistu trebale dobiti u studenom ove godine, dok će tzv. mali korisnici novi operacijski sustav naći u trgovinama tek početkom 2007. Microsoft je upravo zbog poboljšanja sigurnosti morao odgoditi početak prodaje, propustivši tako prvotni rok koji je bio određen za prosinac ove godine i doba božićne šoping groznice koja bi donijela velik profit. Ovaj put su odustali od profita, stavivši na prvo mjesto kvalitetu, a u konačnici i svoj image.
Izvor: Večernji list

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.