Microsoft pokreće antitrust rat protiv Googlea

Fotografija članka: Microsoft pokreće antitrust rat protiv Googlea

Trenutno je Google u procesu istrage od strane Europske komisije. Microsoft na području SAD-a ima primjetan udio na tržištu, ali u Europskoj uniji situacija je drugačija. Google kontrolira oko 95 % tržišta internet pretraživanja i naravno oglašavanja u Europi. Microsoftova Bing tražilica se bori  za proboj u Googleovom kontroliranom tržišnom udjelu.  U Microsoftu izjavljuju: "Pozdravljamo inovacije koje dolaze  iz Googlea,  ali to ne bi trebalo djelovati opstrukciono na razvoja ostalih konkurenata i time ograničavajući zdravo okruženje konkurencije na tržištu …. Očekujemo da Europska komisija aktivno će razmotriti to pitanje i napraviti pravu odluku. "

Googleov glasnogovornik je rekao da nisu iznenađeni ovim Microsoftovim potezom niti previše zabrinuti.  Novinari CNETa uspjeli su dobiti komentar Google. Prema Googleovom predstavniku, tvrtka namjerava nastaviti dijalog s Europskom komisijom i tvrdi da će rado objasniti svoje poslovanje.  Početak je vrlo interesantan. Baš nas zanima i rasplet.

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.