Microsoft patentirao proširenu stvarnost pomoću koje ćemo moći pratiti – sve?

Fotografija članka: Microsoft patentirao proširenu stvarnost pomoću koje ćemo moći pratiti – sve?

Proširena je stvarnost (Augmented Reality, AI) malo je stavljena po strani od kada se pojavio VR (Virtual Reality). Ali u Microsoftu ne misle tako. Upravo su prijavili novi patent.

Oglas

Kako kažu, njihov novi sustav neće samo projicirati vlastite virtualne informacije, nego će biti svjestan i prostora u kojem funkcionira. Možda malo zvuči komplicirano, ali nije. U pravom svijetu fizički prostor nije potpuno statičan, a u ovom virtualnom će imati stvarne i animirane objekte koji će se pojaviti u istom prostoru.

Prema ovom patentu AR sustav neće biti ograničen samo na fizički prostor, nego će se on nalaziti gdje god je to moguće, što možete pročitati i u novom . U skladu s patentom pod brojem , Microsoft razvija tehnologiju koja prepoznaje neanimirane objekte i omogućuje njihov odabir i praćenje. Kada se pomakne, to ćete znati, odnosno vidjeti.

U svakom nam slučaju ova priča djeluje vrlo zanimljiva, tako da ćemo pratiti što će se dalje događati s ovim zanimljivim Microsoftovim patentom.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.