Microsoft patentirao e-Paper Surface Touch Cover virtualnu tipkovnicu

Fotografija članka: Microsoft patentirao e-Paper Surface Touch Cover virtualnu tipkovnicu

Prvo je inovativni Lenovo prošle godine izmislio Yoga Book, hibridni tablet koji s tipkovnicom na dodir po kojom možete i crtati, a nešto slično najavio je i Microsoft, a to je e-Paper Surface Touch Cover.

Oglas

Najveći nedostatak tableta, a vjerojatno i razlog zašto se tako slabo prodaju je nedostatak tipkovnice. Zbog toga oni nikada neće moći zamijeniti funkcionalnost prijenosnih računala. No, u novije se vrijeme pojavljuju neki novi i zanimljivi tehnički iskoraci.

Već smo spomenuli kako je Lenovo napravio Yoga Book, hibridni tablet uređaj koji smo imali prilike i , a koji ima ravnu dodirnu tipkovnicu po kojoj možete i crtati, kako digitalnom tako i običnom olovkom. Na krilima tog patenta i Microsoft je odlučio napraviti nešto slično za svoju Surface seriju, a to je e-Paper Surface Touch Cover, što je u stvari virtualna tipkovnica, kao što možete vidjeti i na naslovnoj slici.

Ovdje se radi o nečemu što zovu “Dual Display Device” što znači kako s jedne strane ima klasični ekran, a s druge strane je ekran napravljen od e-papera. Samo korištenje ova dva ekrana u kombinaciji je vrlo zanimljiv. Ovaj dodatni e-paper ekran će biti odvojiv i također osjetljiv na dodir, a kao što to njegov nazivu u naslovu sugerira služit će i kao zaštita za ekran (cover).

Hoće li on zaživjeti pokazat će vrijeme. Ali svakako djeluje zanimljivo.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.