Microsoft patentira novi način interakcije s tablet uređajima

Fotografija članka: Microsoft patentira novi način interakcije s tablet uređajima

Novi način komunikacije odnosno interakcije s tabletima mogli bismo nazvati “višestruke geste” (Multi Touch Movement Gestures). Što to u praksi znači, kako ćemo “klimati” tablete?

Oglas

Uobičajeno je da se interakcija s tabletom obavlja preko ekrana, odnosno kako to volimo reći – tapkanjem po ekranu ili povlačenjem prsta po ekranu. Microsoft se izgleda dosjetio još nekih načina s kojima možemo tablet uređaju reći što želimo.

Sigurno svi znate i za mogućnost zumiranja (povećavanja i smanjivanja) s dva prsta na ekranu koja razvlačite i skupljate. No, opet se radi o dodirivanju ekrana. U Microsoftu misle kako bi se jedan od senzora, akcelerometar, mogao izuzetno dodro iskoristiti za dodatne komande. Isto vrijedi i za okretanje tableta iz portret (okomiti) u landscape (vodoravni) način, tada se sučelje mijenja automatski.

Čini se kako će se u budućnosti te mogućnosti moći kombinirati senzore i dodir. Primjerice, kada tablet okrenete u određenom smjeru i date mu određenu komandu (dodir) on će “nešto” napraviti, ali drugačije neko kada je u drugačijem položaju.

Ono što možete vidjeti na ovim patentnim slikama je pregršt tiltanja, okretanja, klizanja, drmanja, vibriranja ili tapkanja. Sve će to biti ulazni podaci koje će analizirati tablet i na njih reagirati. Čini se kako ćemo dobiti nove načine upravljanja tabletima, bit će to zanimljivo isprobati. :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.