Microsoft Partner Summit 2005 nagradio najbolje

Racunalo.com foto

Kao i svake godine, skup je poslužio prenošenju vizija partnerstva s Microsoftom kao i značaja partnerstva za lokalne IT tvrtke te analizi rasta zajedničkih poslovnih mogućnosti. Otvorivši ovogodišnji Partner Summit, Davor Majetić, direktor Microsofta Hrvatska potvrdio je značaj i snagu partnerske zajednice istaknuvši kako je lani broj radnih mjesta povezanih uz Microsoftove tehnologije u Hrvatskoj dosegnuo brojku od 9.400, predstavljajući gotovo 47 posto ukupnog broja zaposlenih u IT sektoru.
„Informacijske tehnologije, vrlo dobro znamo, imaju pozitivan utjecaj na zapošljavanje. Radna mjesta povezana uz softver u Hrvatskoj predstavljaju 49 posto svih IT radnih mjesta, a do 2008. godine udio će istih porasti na 55 posto. Još značajnije, mogućnost općeg IT zapošljavanja porast će sa današnjih 20.044 radnih mjesta na gotovo 26.600 radnih mjesta u 2008. godini. Povećanje broja radnih mjesta u IT sektoru u nas kontinuirano raste po stopi od 6,5 posto, što je brže u usporedbi sa cijelom jugoistočnom Europom koja bilježi stopu rasta zaposlenosti u IT industriji od 4,9 post “, rekao je Majetić, obraćajući se okupljenim partnerima.
„Došlo je vrijeme da IT sektor u našoj zemlji mnogi počnu sagledavati kao prostor za ostvarenje još veće uposlenosti obzirom da stopa potrošnje na IT usluge nije još uvijek dosegnula moguće i željene brojke. Kada govorim samo o Microsoftu onda smatram kako činjenica da porezni prihodi povezani uz našu tvrtku iznose 73 milijuna američkih dolara te predstavljaju 47 posto svih IT poreznih prihoda u zemlji govori više nego dovoljno za sebe“,  naglasio je Majetić.
Microsoft Partner Summit 2005 poslužio je za predstavljanje Microsoftovih planova prodaje, marketinga i usluga u 2006. poslovnoj godini. Raspravljalo se na temu usluga kao generatora rasta i poslovanja partnera, razvoja poslovnih rješenja te potencijala IT tržišta.
No, kao i svake godine, najsvečaniji dio skupa predstavljalo je nagrađivanje najboljih partnerskih tvrtki i osoba. Tako je titulu osobe godine ponijela Dalida Breški iz tvrtke Sys Co. zbog izuzetnog zalaganja te brige iskazane u svakodnevnom radu sa partnerima bez obzira radi li se o odgovorima na njihova pitanja ili rješavanju problema.


Pored rečene, dodijeljeno je još 17 nagrada najistaknutijim članovima Microsoftove partnerske zajednice:
Prodajni rezultati – Enterprise – 1. mjesto


SPAN


Prodajni rezultati – Enterprise – 2. mjesto


Perpetuum Mobile


Prodajni rezultati – Enterprise – 3. mjesto


CompING LDA


Suradnja s Microsoft Services


TechEd


Microsoft Certified Partner for Learning Solutions


Učilište Algebra


Microsoft Business Solutions partner godine


Bosnien Business System


Technology Innovation Partner


Daenet


Prodajni rezultati – Small&Midsize – 1. mjesto


King ICT


Prodajni rezultati – Small&Midsize – 2. mjesto


Span


Prodajni rezultati – Small&Midsize – 3.mjesto


Ve-MIL


Partners in Learning partner godine


Cognita


Osoba godine – prodajni rezultati


Lejla Pervan SPAN


Prodajni rezultati – Small&Midsize – 1. mjesto – BiH


Logosoft


Marketinške aktivnosti


Učilište Algebra


Prodajni rezultati – Public sector – 1. mjesto


Perpetuum Mobile


Prodajni rezultati – Public sector – 2. mjesto


TechEd


Prodajni rezultati – Public sector – 3. mjesto


CompING LDA

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.