Microsoft Paint možda prestaje postojati

Fotografija članka: Microsoft Paint možda prestaje postojati

Microsoft je odlučio da je omiljenom programu za crtanje u Windowsu došao kraj i to Windows 10 Fall Creators Update nadogradnjom koja stiže u jesen.

Oglas

Microsoft je Paint označio kao “zastarjelu” aplikaciju, a to znači da se od ove jeseni Paint više neće dalje razvijati te da će biti uklonjen iz budućih inačica.

Paint je dio Windowsa od samih početaka još od 1-bitne monokromatske verzije lansirane na u studenom davne 1985. godine. Microsoft je nastavio nadograđivati ovaj program za crtanje kroz godine i korisnici Windows računala su zavoljeli ograničene mogućnosti i jednostavnost korištenja Painta.

Glavno nasljeđe Painta će uvijek biti slabo izvedeni i loše ilustrirani primjerci digitalne umjetnosti, ali nemoguće je zanijekati važnost Painta kao prvog susreta mnogih korisnika računala sa stvaranjem slika na računalu.

Ovakav potez Microsofta ne iznenađuje budući da su svoj trud i razvoj usmjerili ka , revidirnae verzije izvornog Painta koja je došla uz Windows 10 Creators Update ranije ove godine.

Iako to što je označen kao zastarjela aplikacija, još ne znači službeno da će ga Microsoft potpuno maknuti iz Windows operativnog sustava jer nema službenog datuma kada će se to dogoditi. Svakako ova etiketa označava jedan kraj ere za ovu kultnu aplikaciju za crtanje.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.