Microsoft Open Source konferencija sutra na Fakultetu Elektrotehnike i Računarstva

Fotografija članka: Microsoft Open Source konferencija sutra na Fakultetu Elektrotehnike i Računarstva

Druga po redu Microsoft Open Source konferencija održat će se sutra, 10. lipnja, na zagreačkom Fakultetu Elektrotehnike i Računarstva.

Oglas

Kako kažu u MIcrosoftu, oni su kompanija koja prihvaća i podupire rad s drugima unutar IT industrije te teži ostvarivanju bolje suradnje svih sudionika u IT sektoru. Sukladno tim ciljevima Microsoft je pokrenuo inicijativu .NET Foundation, nezavisnu organizaciju čiji je cilj promicati otvorenu suradnju i razvoj open source tehnologija te tako ojačati .NET ekosustav. Dugoročni je cilj pomoću ove inicijative potaknuti korisnike, partnere i širu zajednicu da se uključe i doprinesu razvoju nove generacije aplikacija, od Windows Servera i Azurea, do mobilnih uređaja i desktop računala, a o čemu će biti riječi upravo na Microsoft Open Source konferenciji.

Konferenciju će otvoriti Tomislav Tipurić, specijalist za tehnologiju u Microsoftu Hrvatska, a koji će reći nešto više o Microsoftu i Open Sourceu. „Na Open Source konferenciji bavit ćemo se raznim temama – od već spomenutog Open Sourcea preko inicijativa za otvaranje podataka do iskustava iz zemlje i regije na kojima ćemo pokušati prikazati kako Microsoft surađuje s open source zajednicama te što možemo očekivati od projekata poput .NET Foundationa. .NET Foundation inicijativa trenutačno ima 25. NET Open Source projekata u svom radu, uključujući i nedavno najavljen .NET Compiler Platform (“Roslyn”), kao i obitelj ASP.NET projekata unutar Microsoft Open Technologies, Inc (MS Open Tech).“, rekao je Tomislav Tipurić.

O Open Sourceu u regiji govorit će Olga Petrikova, Voditeljica inicijative za promociju otvorenog koda u Microsoftu, dok će Ratko Mutavdžić iz Projekture govoriti o važnosti otvaranja podataka prema građanima i razvojnoj zajednici.

Više o konferenciji i u našem .

Microsoft Open Source konferencija sutra na Fakultetu Elektrotehnike i Računarstva

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.