Microsoft Office napokon je dostupan u Windows Store

Fotografija članka: Microsoft Office napokon je dostupan u Windows Store

Odličan Microsoftov Surface Laptop pojavio se u trgovinama na nekim tržištima, a svima potreban Microsoft Office napokon je dostupan u Microsoftovoj trgovini aplikacijama Windows Store.

Oglas

Ovo je nužan korak u Microsoftovom planu za laptop dominacijom. je prvo prijenosno računalo sa operativnim sustavom . Radi se o posebnoj, besplatnoj verziji Windowsa 10 koji može pokretati i instalirati jedino aplikacije iz Microsoftovog službenog repozitorija aplikacija, Windows Store.

Microsoftove aplikacije su danas poprilično robusne i dobro rade sa Surface Laptopom no mnogi korisnici nisu zadovoljni ako nemaju punokrvne Office aplikacije za offline pristup.

Trenutno je Office u Windows Store-u u preview fazi, a u podršci piše da “iako Office nije u oglednoj verziji, sada Office koristi novi način instalacije i nadogradnje koje su u preview fazi”. Iz ovog razloga Microsoft daje besplatnu jednu godinu korištenja za privatne osobe koje imaju Windows 10S. Ako niste na Windowsu 10S nećete moći instlirati office na svoje računalo na ovaj način dok ne izađe iz preview faze.

Microsoft ističe na još neka ograničenja za Office na Windowsu 10S. Radi se o 32-bitnoj verziji, ne rade COM add-in alati i desktop aplikacija OneNote 2016 još nije spremna te ćete umjesto toga morati instalirati Windows Platform aplikaciju. Mislim da se Microsoft ipak iskupio za ove početne nedostatke besplatnom godinom korištenja Office 365 paketa.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.