Microsoft Office 365 Beta dostupan za testiranje

Fotografija članka: Microsoft Office 365 Beta dostupan za testiranje

Microsoftovo rješenje za računalstvo u oblacima namijenjeno poslovnim subjektima, Office 365, sada je dostupno svima u beta verziji od nedjelje, a puna verzija ovoga proizvoda očekuje se krajem godine.

Ovim proizvodom Microsoft želi privući male i velike kompanije koje žele svoje uredske poslove preseliti na Microsoftove servere i omogućiti im korištenje osobnih i poslovnih kontakata, kalendara sa desktopa i mobilnih uređaja, uključujući Windows Phone 7, Android, iOS i BlackBerry smartphoneove.

Velik dio Office-a 365 će obuhvatiti komponente Microsoft Business Productivity Online Standard Suite (BPOS), koji uključuje Exchange, SharePoint, Office Communications Online i Office Live Meeting.

Office 365 nije samo zbirka online softwarea Worda, Excela i PowerPointa, kao što to mnogi misle. Microsoft je izdao takvu kolekciju u lipnju prošle godine pod nazivom Office Web Apps, koje su dio Office-a 365. Microsoft je najavio kako će njihovo rješenje u oblaku raditi sa Internet Explorerom, Firefoxom, Chromeom i Safari za Mac.

Što je unutar Office-a 365?

Office Professional Plus
Ovaj software od 499$ uključuje desktop Word, Excel, PowerPoint, Outlook with Business Contact Manager, OneNote, Publisher, Access, InfoPath, SharePoint Workspace i Lync.

Office Web Apps
Ova online izdanja Worda, Excela, PowerPointa i OneNote-a dizajnirani su za rad sa desktop Officeom.

Microsoft Exchange Online
Ova usluga omogućuje mobilni pristup e-mailu, kalendaru i kontaktima.

SharePoint Online
SharePoint Online omogućuje korisnicima upravljanje Web stranicama i privatnim intranetom, te za objavljivanje baza podataka na SharePoint Online, koji uključuje Secure Socket Layer (SSL) za zaštitu u Enterprise verziji sustava Office 365.

Lync Online
Microsoft Lync, nekad poznat kao Communications Server objedinjeni je alat za komunikaciju koji podržava audio i video VoIP pozive za online sastanke. Mogućnosti za sastanke uključuju whiteboarding i dijeljenje radne površine.

Office 365 dolazi u dva izdanja. Office Small Business 365 je dizajniran za do 25 zaposlenika, ali će prihvatiti 50 maksimalno, a njegovo ciljno tržište su tvrtke s malo ili bez IT osoblja. Enterprise Office 365 nema ograničen broj korisnika i koristi se za velike tvrtke.

Small Business košta 6$ godišnje  po zaposleniku, Microsoft zaračunava još 12$po zaposleniku za uslugu desktop Office Professional Plus.

Enterprise korisnici koji su već postojeći klijenti Business Productivity Online Suitea (BPOS) plaćati će 10$ mjesečno po korisniku bez Office-a za desktop, a ako dodate Office Professional Plus plaćati će te  24$ po korisniku. Ovaj paket uključuje i Exchange Online, SharePoint Online i Lync.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.