Microsoft Office 2010, Visio 2010 i Project 2010 od danas su dostupni i na hrvatskom tržištu

Fotografija članka: Microsoft Office 2010, Visio 2010 i Project 2010 od danas su dostupni i na hrvatskom tržištu

Danas je Microsoft korporacija najavila dostupnost Microsoft Office 2010 paketa u preko 35 tisuća prodavaonica diljem svijeta. Uz novi Office 2010 dolaze i Microsoft Visio 2010 i Microsoft Project jednako bitni za svakodnevni rad. Korisnici su pokazali veliki interes te je broj skinutih beta verzija premašio brojku od 9,5 milijuna što je dosadašnji najbolji rezultat jedne beta verzije, a predviđaju se i dobri prodajni rezultati.

Velik korak učinjen je u suradnji s proizvođačima računala Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung i Sony na čijih će 100 milijuna uređaja širom svijeta, pri kupnji u narednoj godini, biti unaprijed instaliran Office 2010 koji će se moći aktivirati kupnjom bilo kojeg od tri raspoloživa pakiranja: Office Home and Student 2010, Office Home and Business 2010 ili Office Proffesional 2010. U suradnji s prodajnim partnerima i proizvođačima računala učinjene su značajne promjene u izboru načina kako će krajnji korisnici nabavljati Office. Uz mogućnost kupnje kutije s medijem za instalaciju, novost je mogućnost kupnje kartice s ključem proizvoda kojom se aktivira Office predinstaliran na novom računalu.

„Nedavna istraživanja, koja je provela tvrtka comScore Tech Metrix, došla su do podataka da više od 1 milijarde korisnika osobnih računala ima instaliran Office softver što ga čini najrasprostranjenijim proizvodom na svijetu. S obzirom da trenutačno imamo 1.8 milijardi internetskih korisnika smatramo da će se za novi Office 2010 zanimati i dosadašnji i novi korisnici, prvenstveno zbog svojih naprednih komunikacijskih sposobnosti. Široka dostupnost i mogućnost korištenja ´cloud´ usluga s bilo koje lokacije, njegova su velika prednost“, izjavila je Sanja Grčić Plečko, voditeljica poslovne grupe proizvoda za produktivnost u Microsoftu Hrvatska.

Prilikom kreiranja novog Officea, razvojni tim imao je veliku pomoć zahvaljujući povratnima informacijama, prijedlozima i idejama korisnika. Microsoft je napravio značajna poboljšanja te pomogao korisnicima pri sljedećim radnjama:
•    Zanimljivi dokumenti i prezentacije. PowerPoint 2010 prezentacije možete upotpuniti video isječcima, fotografijama i novim efektima.
•    Kombiniranje druženja i rada. Outlook 2010 s novim Outlook Social Connectorom omogućava da vaša produktivnost ostane na razini, ali i da poboljšate svoje društvene i poslovne veze. Autorstvo većeg broja korisnika u programima Word, PowerPoint i OneNote omogućuje bolju suradnju na idejama i informacijama.
•    Obavljanje posla s bilo koje lokacije. Uz OfficeWeb Apps korisnici ne moraju biti za svojim računalom da bi radili na dokumentima – mogu ih spremati direktno iz Office 2010 programa na Windows Live SkyDrive, zatim ih pregledavati i uređivati direktno iz web-preglednika te dijeliti s drugima. Office Mobile 2010 korisnicima omogućuje da u svakom trenutku brzo pregledaju ili urede dokumente dok su u pokretu. Dokumenti izgledaju jednako i na isti način su oblikovani na svim računalima, telefonima i web preglednicima, što omogućuje postizanje očekivanih rezultata jer izgled ne ovisi o uređaju na kojem korisnik trenutačno radi.

Više informacija o novom Officeu 2010 i njegovim mogućnostima možete saznati na adresi . Ovdje također možete preuzeti i posljednju probnu (beta) verziju koja se može koristiti do rujna.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.