Microsoft Office 2010 beta inačica – 14.0.4417.1000

Fotografija članka: Microsoft Office 2010 beta inačica – 14.0.4417.1000

Microsoft Office 2010 dostupan za download na Internetu

Microsoft je ponovo učinio veliki posao s Office Word 2010. Microsoft Word 2010, ima novu mogućnost pod nazivom koautori. Ona omogućava da više osoba istovremeno uređuje dokument , tzv. dijeljenje dokumenta. Zatim, Word 2010 uključuje i izgrađen alat, Screen Capturing. Više nema potrebe korištenja dodatnih alata za hvatanje dijelova zaslona kako bi ih koristili u programu Word. Odlična je i opcija Uklanjanje pozadine sa bilo koje slike. Da, ne morate više to raditi u Photoshopu . Prvo umetnete sliku u Wordov dokument sa Insert> Picture opcijom. Zatim, pronađete alat „Uklanjanje pozadine“, i dobili ste sliku, slobodnu od pozadine.

Tu su dvije važne, poboljšane, sigurnosne značajke u programu Microsoft Office 2010.

Zaštićeni način, jedno je od poboljšanja, koje štiti računalo od virusa. Po zadanom, ako se otvara dokument skinuti sa Interneta, onemogućeno je njegovo uređivanje. To dopušta korisnicima da prvo vide ili pregledaju dokumenta, i ako je iz pouzdanih izvora, onda se može pristupiti njegovom uređivanju. Kako bi ste ga uredili, morati ćete ručno omogućiti uređivanje. Postiže se klikom na “Omogući Uređivanje” opciju.

Office 2010 nudi još jedan oblik poboljšanja, zvan Restricted Mode (ograničeno uređivanje). Pokreće se iz izbornika pregled. U ograničenom editiranju, ostvarljivo je limitirati oblikovanje izbora stilova, dopuštajući samo određene vrste uređivanja, barirati korisnicima neki određeni dio dokumenta i sl. Nakon što ste napravili promjene, klikom na gumb – Start provedba zaštite, biti će primijenjene.

Autor: Sanja Ledinek

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.