Microsoft odlučio promijeniti svoj logo – prvi put od davne 1987 godine

Fotografija članka: Microsoft odlučio promijeniti svoj logo – prvi put od davne 1987 godine

U 25 godina, po četvrti put u svojoj povijesti, Microsoft je promijenio svoj logotip. Novi logo se sastoji od kvadratnog simbola s 4 boje: crvenom, zelenom, plavom i narančastom. Također je promijenjen font.

Oglas

Sada se koristi Segoe font  u stilu Windowsa 8, novog operativnog sustava kompanije. Kao i  u  dosadašnjem logu, slova ‘f’ i ‘t’ su povezana. Glavni brand manager je rekao da novi logo karakterizira ne samo nasljeđe tvrtke,  već i budućnost – novost i svježinu. Podsjetimo,

5. rujna je zakazan za puštanje prvi smartphone na temelju novog operativnog sustava Windows Phone 8, a  26. listopada održat će se službeno lansiranje sustava Windows 8,  koji prvi put u povijesti tvrtke će raditi ne samo za uobičajene uređaje na x86 procesorima već i na tabletima opremljenim ARM-čipovima.

U prilog novoj promotivnoj kampanji pušten je videozapis koji prikazuje odnos novog loga s glavnim proizvodima tvrtke Microsoft.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.