Microsoft obećao novu liniju jeftinih Windows uređaja

Fotografija članka: Microsoft obećao novu liniju jeftinih Windows uređaja

Ako se još uvijek niste naviknuli, pravo je vrijeme da počnete razmišljati o Microsoftu kao kompaniji koja je postala ozbiljni proizvođač hardvera.

Oglas

Naravno, ovu novu zanimljivu najavu o izlasku nove serije cjenovno povoljnih Windows uređaja Microsoft će realizirati u suradnji sa svojim partnerima. Naša pretpostavka je da se radi o uređajima koji će raditi na novom Windows 8.1 operativnom sustavu (OEM), a ponudit će ih po puno nižim cijenama.

Znači li to da će Microsoft imati svoju vlastitu liniju računala, tableta, možda  i smartfona? Neki čak najavljuju kako bi to mogli biti vrlo jeftini uređaji, možda besplatni? Novi bi se uređaji trebali zvati ” Windows 8.1 with Bing”. O kakvim se uređajima radi teško je reći, ali Microsoftovac Patrick LeBlanc ih je najavio riječima: “Windows 8.1 with Bing će pružiti isto korisničko iskustvo kao Windows 8.1. Dobivat će redovite nadogradnje (Windows 8.1 Update), a imat će Microsoftovu Bing tražilicu kao standardnu u Internet Exploreru”.

Prema nekim izvorima, novi uređaji imat će poseban sistem OEM licenciranja, a koje će cjenovno biti povoljnije. Za sada su to sve najave, no čini nam se kako se one osim za računala odnose u na Windows Phone uređaje, tablete i smartfone. Dobra je stvar što će neki uređaji navodno doći i s MS Office paketom ili jednogodišnjom pretplatom na Office 365.

Microsoft obećao novu liniju jeftinih Windows uređaja

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.