Microsoft najavio Windows Phone Developer Summit

Fotografija članka: Microsoft najavio Windows Phone Developer Summit
 Na Windows Phone Developer Summitu, Microsoft će pokazati svijetu najnovije vijesti za svoj mobilni operativni sustav. Iako prodajni rezultati serije Lumia nisu sjajni, ali modeli Nokia Lumia su uspjeli uspostaviti neku konkurenciju Appleu i Androidu, zvijezdama na tržištu i Microsoftova mobilna platforma privlači sve više programera otvaranjem novih tržišta. 
 
Za dvodnevni samit Microsoft će uskoro otvoriti formalni postupak registracije, dok su neki odabrani programeri već dobili pozivnice. Pozivnica ne precizira teme koje Microsoft planira pokriti, ali se očekuje početak službenog objavljivanje informacija o Windows Phone OS 8, pod kodnim imenom Apolo. 
 
Da se malo podsjetimo, tvrtka iz Redmonda je objavila da će postojeći Windows Phone aplikacije moći se izvoditi na Windows Phone 8 uređajima, ali i dalje ostaje nejasno da li će se stari uređaji dobiti barem djelomičnu nadogradnju, nove funkcionalnosti iz Windows 8 mobilne inačice. Također su neodređeni planovi za Silverlight podršku za novu platformu. 

Uz Windows 8 Release Preview koje dolazi u prvom tjednu lipnja, Xbox E3 Media brifing 4. lipnja (s vjerojatnošću objave Microsoft "Woodstock" glazbenog servisa ) i  Windows Phone Summit, lipanj bit će uzbudljiv mjesec Microsoft.  

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.