Microsoft najavio novi Surface Pro

Fotografija članka: Microsoft najavio novi Surface Pro

Tijekom pressice u Šangaju, Microsoft je najavio novu generaciju Surface Pro (ovaj puta nema broja u imenu), a radi se o hibridnom prijenosniku za produktivnost i izuzetnu mobilnost.

Oglas

Kako se i očekivalo, snaga novih prijenosnika nadograđena je Kaby Lake, odnosno sedmom generacijom Intel procesora, koji su bez ventilatora i zato tiši te učinkovitiji. Uz to je najavljena podrška za 4G LTE koja dolazi kasnije ove godine.

Novi Surface Pro ima neka poboljšanja u cjelokupnom dizajnu, zaobljene rubove i najlakši je hibridni model. Teži tek 770 grama i tanak 8,5 mm u Core m3 verziji. Poboljšane su šarke pa se sada kickstand može puno više otvoriti do gotovo ravne pozicije, nazvane Studio Mode. Kao i kod Surface Studio to bi trebalo omogućiti ugodniji doživljaj prilikom crtanja pomoću Surface Pro olovke (ili ).

Nova olovka Surface Pen je također poboljšana i sada ima 4.096 razine pritiska, osjetljivosti na nagib i nižu latenciju od 21 ms, a Microsoft obećava da će pružiti “najbolji doživljaj pisanja do sada”.

Surface Pro ima jamčeno trajanje baterije od 13,5 sati, što je impresivno povećanje ( nudi 9 sati s jednim punjenjem prema Microsoftovim službenim podacima). Ipak, nema USB type-C priključaka, samo običani priključak tipa A, mini-DisplayPort i audio priključak.

Microsoft dalje tvrdi da je novi stroj 1,7 puta brži od (i 2,5 puta brži od Surface Pro 3), a demonstrirali su i tipkovnice Type Cover presvučene Alcantarom. Početna cijena prema najavi je 800 $.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.