Microsoft najavio nova ulaganja u razvoj hrvatskog IT tržišta

Fotografija članka: Microsoft najavio nova ulaganja u razvoj hrvatskog IT tržišta

Predstavljanjem poslovnih prioriteta tvrtke Microsoft Hrvatska za sljedeći period, javnosti se predstavila nova direktorica hrvatske podružnice korporacije, Venesa Schütz. Kao glavne smjernice budućih Microsoftovih lokalnih projekata, Schütz je istaknula aktivnosti i ulaganja na području intelektualnog vlasništva, inovacija i razvoja partnerske mreže tvrtki. Schütz je dužnosti direktorice preuzela u kolovozu, a prije toga je na različitim pozicijama u Microsoftu provela šest godina.

„Dolazak u Hrvatsku vidim kao velik profesionalni izazov, jer hrvatsko IT tržište pruža niz potencijala kojima vrijedi omogućiti da se ostvare. No, dolazak je i svojevrsni emocionalni korak u mom životu, jer sam rođena u Karlovcu. Sretna sam što sam ovdje i trenutno ne vidim ni jedno mjesto na svijetu gdje bih radije radila,“ izjavila je Schütz na konferenciji za medije.

Kao Microsoftov doprinos zaštiti intelektualnog vlasništva kao pokretača inovativnosti, Venesa Schütz je najavila širenje koncepta Microsoftovog inovacijskog centra (MIC) u Varaždinu i u druge hrvatske regije. Centar je u protekle dvije i pol godine radio na transferu znanja, vještina i ideja te pomagao domaćim IT firmama u postizanju veće konkurentnosti i pripremi za kvalitetan nastup na tržištu.

„Izravna posljedica naših aktivnosti u Varaždinu je osnivanje 20 novih IT tvrtki. Smatramo kako je riječ o izuzetnom rezultatu, stoga nam je u planu širenje ovog projekta i u druga dva grada u Hrvatskoj. Želimo nastaviti pružati priliku mladim ljudima u pristupu modernim tehnologijama i znanju o načinima njihovog korištenja. Vjerujemo kako ćemo u tome imati potporu države, partnera i zajednice,“ izjavila je Schütz.

Kako Microsoftov poslovni model počiva na suradnji s partnerskom mrežom IT tvrtki, kojih je u Hrvatskoj gotovo tisuću, Schütz je kao jedan od prioriteta istaknula nastavak i unapređenje suradnje s eko sustavom poduzeća. Microsoft u sljedećem periodu u razvoj partnerske mreže namjerava uložiti osam i pol milijuna kuna.

„Gotovo 50 posto svih zaposlenja u IT industriji u Hrvatskoj vezano je upravo uz Microsoftove tehnologije. Više od 12 tisuću ljudi radi na Microsoftovim rješenjima i tehnologijama. Microsoft je izgradio najjaču IT zajednicu u Hrvatskoj bez koje ne bi bio uspješan. Uspjeh partnerske zajednice je i naš uspjeh, stoga vjerujem kako će i ova naša investicija doprinijeti daljnjem razvoju uspješne suradnje,“ istaknula je Schütz.

Nova direktorica je istaknula kako će Microsoft nastaviti lokalizirati svoja rješenja, jer uklanjanje jezičnih barijera otvara prostor boljoj primjeni tehnologija te usvajanju novih znanja. Microsoft u Hrvatskoj planira nastaviti podupirati inovacije i inovativna rješenja te početi širiti njihov spektar. Tvrtka na taj način želi dodatno približiti tehnologiju u svakodnevnom životu te ju učiniti komparativnom prednošću svakog pojedinca.

Prije preuzimanja pozicije u Hrvatskoj, Schütz je obnašala dužnost direktorice Microsoftovog odjela za globalne korporativne klijente te surađivala na projektima kao što su XBOX i MSN. Schütz se pridružila Microsoftu prije šest godina na poziciji direktorice odjela međunarodne prodaje, a iza sebe ima 14-godišnje iskustvo rada na menadžerskim položajima u sklopu informacijskih, komunikacijskih i tehnoloških industrija.

Osim rada u Microsoftu, Schütz je radila na nizu rukovodećih pozicija u lokalnim i međunarodnim IT tvrtkama. Prije dolaska u korporaciju radila je kao generalna direktorica njemačke podružnice grupe Protégé.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.