Microsoft Modern Keyboard sa ugrađenim senzorom otiska prsta

Fotografija članka: Microsoft Modern Keyboard sa ugrađenim senzorom otiska prsta

Sve više firmi gura biometrijske metode autentifikacije kao sigurnije načine prijave od passworda. Microsoft se odlučio pridružiti ovoj ekipi sa Modern Keyboardom koja ima skriveni senzor otiska prsta.

Oglas

Čitač otiska prsta je na Microsoft Modern Keyboard tipkovnici implementiran u tipku koja ima ikonu otiska prsta, a iz Microsofta su objavili demonstracijski video kako se pomoću ove značajke jednostavno prijavljuje u Windows 10. Za to Windows 10 koristi autentifikacijski alat koji još podržava skeniranje šarenica, prepoznavanje lica te uparivanje sigurnih uređaja ili lokacija.

Microsoft tvrdi da ova funkcionalnost nudi prijavu u Windows 10 za manje od dvije sekunde i tri je puta brža od prijave lozinkom. Kažu kako je lakše pogoditi password nego li ukrasti nečije lice ili otisak prsta, ali pokazalo se i prije da to . Naravno kombiniranjem nekoliko metoda dobiva se na složenijem sustavu sigurnosti i manja je vjerojatnost da će netko zlonamjeran dobiti pristup vašem računalu.

Windows Hello naravno radi i bez te tipkovnice, ali ona pruža jednostavan način za korištenje jedne od funkcionalnosti. Ova tipkovnica ima standardni raspored tipki i numerički dio. Pomoću F tipki moguće je prebacivati izmđu nekoliko spojenih uređaja. Povezuje se žicom ili bežično putem Bluetootha 4.0 ili 4.1 Low Energy. sa maksimalnim dometom do 15 metara. Sa dvjema AAA baterijama može se autonomno koristiti do dva mjeseca, a kompatibilna je sa Windowsom 8/8.1/10, macOS-om 10.10.5 ili novijim, Androidom 4.4.2 i novijim ili iOS-om 8.1 do 9.2.1.

Cijena će biti 130$, a službeni datum i dostupnost još ne znamo.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.