Microsoft Lync spojio gastronomiju i nove tehnologije u jedinstveni eno-gastro doživljaj

Fotografija članka: Microsoft Lync spojio gastronomiju i nove tehnologije u jedinstveni eno-gastro doživljaj

Ako nas pitate, ovo je puno bolja tema za video streaming – hrana i vino, umjesto testova računala, laptopa, smartphonea. Upravo je to Microsoft predstavio preko Lync sustava.

Oglas

Pitanje je bilo – što kulinarstvo i tehnologija imaju zajedničko? Kako izgleda trenutak kada rade sva osjetila? Sve smo to saznali na današnjem posebnom druženju s predstavnicima Microsofta Hrvatska koji su nam preko svoje nove Lync (link, povezivanje) tehnologije pokazali kako se mogu “sljubiti” gastronomija i tehnologija, a sve smo to doživjeli u zagrebačkom restoranu “Baltazar” na događaju kojeg su nazvali “360 Degrees Senses”.

Zanimljivo je što smo u ovom eno-gastro-tehno užitku sudjelovali preko video linka (Lync) na ukupno tri lokacije – u poznatoj “JB Restavraciji” u Ljubljani (Slovenija), u Hedoni” u Sarajevu (Bosna i Hercegovina), te u restoranu “Baltazar” u Zagrebu.

Tema je naravno bila gastronomija, odnosno predstavljanje predjela, glavnog jela i deserta u kojima smo uživali, kao i uz progodnim pjenušcima koji idu uz određeno jelo, a o kojima smo sve naučili upravo preko Lync video veze. Moderator ovog nesvakidašnjeg događaja bio je poznati hrvatski vrhunski majstor kuhinje Mate Janković, a kojeg vjerojatno znate iz TV showa “Masterchef”.

PRESS objava

Microsoftove podružnice u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, organizirale su ekskluzivan gastronomski događaj pod nazivom 360° Senses, koji se istovremeno odvijao u Ljubljani, Zagrebu i Sarajevu. Povezivanjem visoke gastronomije i novih tehnologija, tvrtka je pokazala kako Lync i novo izdanje sustava Office mogu poboljšati suradnju i unaprijediti produktivnost.

Sustavom Lync prijenosom „uživo“ javili su se kuhari ljubljanske JB Restavracije, zagrebačkog Baltazara i sarajevske Hedone te razmijenili recepte i gastronomske tajne. Uzvanici su pritom na zaslonima mogli pratiti detalje pripreme jela i komunicirati s kuharima te voditeljem događaja, „masterchefom“ Matom Jankovićem. Nov pristup kulinarskom stvaralaštvu bez granica potaknula je Microsoftova tehnologija Lync 2013, koja  uz izuzetno korisničko iskustvo, interaktivnost i niz mogućnosti za suradnju omogućava naprednu poslovnu komunikaciju dostupnu tvrtkama i organizacijama svih veličina.

Istovremeno se moglo čuti kako korisnici uz pomoć Lynca, kao sastavnog dijela sustava Office, mogu surađivati kroz objedinjeno komunikacijsko rješenje koje odlično radi na svim novim Windows uređajima kao i u inačici u računalnom oblaku Office 365, dostupnoj malim i srednje velikim te velikim tvrtkama.

– Microsoftova rješenja, među kojima je i sustav Lync, pomažu tvrtkama ubrzati i pojednostavniti poslovanje te povećati učinkovitost. Objedinjavanjem rješenja za audio i video konferencijske pozive, sastanke više korisnika te trenutno dopisivanje, suradnju i uređivanje dokumenata uživo, koje je dostupno tvrtkama svih veličina i profila, željeli smo pokazati kako je u današnje vrijeme za objedinjenu komunikaciju dovoljan svega jedan klik ili dodir, ma gdje se nalazili – rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

U sklopu događanja moglo se čuti i o primjeru implementacije sustava Lync u maloj obiteljskoj tvrtki, slovenskoj vinariji Penine Istenič. Osnovana prije više od 40 godina kao prva slovenska tvornica pjenušaca, Penine Istenič uz pomoć sustava Lync komunicira s prodajnim partnerima i restoranima koji ekskluzivno poslužuju njene proizvode, omogućavajući ubrzavanje poslovnih procesa, fleksibilnost i povećanu produktivnost.

– Microsoftove tehnologije i sustav Lync iznimno su unaprijedile naše poslovanje proteklih godina. Omogućava nam da brzo i jednostavno stupimo u kontakt s partnerima i kupcima te dogovaramo suradnju kao da sjedimo za istim stolom. Možemo razmjenjivati bilješke i sudjelovati na audio i video konferencijskim pozivima čime uvelike štedimo na poslovnim putovanjima. Čak i kada sam udaljen iz vinarije, dovoljan mi je samo laptop i mogu se uključiti ma gdje se nalazio, tako da posao i dalje nesmetano funkcionira i napreduje. U travnju iduće godine organizirat ćemo prvu interkontinentalnu prezentaciju pjenušaca korištenjem upravo Microsoftovog Lynca – naglasio je Miha Istenič, direktor tvrtke Penine Istenič.

Tehnološku potporu u implementaciji gastronomskog događaja u Zagrebu pružila je tvrtka Span, specijalizirana za podršku tvrtkama i organizacijama svih veličina, koja u Hrvatskoj i u svijetu iza sebe ima mnoge uspješne reference.

– Kroz dugogodišnje partnerstvo s Microsoftom kao Microsoft Gold Certified Partner, implementirali smo mnogobrojna rješenja, među kojima i značajne instalacije sustava Lync. Iz prakse možemo potvrditi kako je riječ o rješenju koje je doista jednostavno implementira u tvrtkama svih veličina i koje odgovara na komunikacijske izazove koje nosi poslovanje današnjice uz odlično korisničko iskustvo te mjerljivo smanjenje troškova i povećanje produktivnosti, budući da korisnici sustavu mogu pristupiti računalom, mobilnim telefonom ili internetskim preglednikom, ma gdje se nalazili – zaključio je Nikola Dujmović, generalni direktor Spana.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.