Microsoft Live@Edu: više od 600 studenata i profesora povezano u oblaku

Fotografija članka: Microsoft Live@Edu: više od 600 studenata i profesora povezano u oblaku

Na taj način studenti i profesori moći će brže pristupiti obrazovnim materijalima, raspravljati o idejama s drugim profesorima i studentima, zajedno raditi na zadacima te ostati povezani s kolegama i profesorima kada završe studij. Slijedeći pozitivna iskustva implementacije ovog sustava, koji koristi više od 10.000 korisnika u Hrvatskoj, VŠMTI će budućim stručnjacima u turizmu i informatici osigurati pristup najnovijim tehnologijama koje će koristiti i na budućim radnim mjestima, istovremeno štedeći sredstva za nabavku i administraciju IT infrastrukture.

– Izrazito smo zadovoljni prvim iskustvima po primjeni Live@edu sustava. Računalni, mrežni i mobilni programi omogućavaju pristup inovativnim i poznatim alatima na različitim uređajima i internetu, a osobito se korisnim pokazao pristup nizu programa i usluga koji povećavaju mogućnosti suradnje i komunikacije kao što su dijeljeni kalendari i radni prostori, kolaboracija na dokumentima,  blogovi, razmjenjivanje poruka u stvarnom vremenu i drugi – istaknuo je Oliver Jukić, prodekan za nastavu pri Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Live@edu već se u Hrvatskoj koristi na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Tehničkom veleučilištu te Visokoj školi za primijenjeno računarstvo u Zagrebu, a profesorima i studentima na VŠMTI omogućava pristup vodećem servisu za upravljanje elektroničkom poštom s „poštanskim pretincima“ kapaciteta 10 gigabajta, besplatne suradničke i komunikacijske servise koji rade na Microsoftovoj mreži, kao i 25 gigabajta dodatnog prostora za dokumente smještenih na servisu Microsoft SkyDrive.

– Izrazito mi je drago što se Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici pridružila zajednici korisnika Live@edu servisa u Hrvatskoj. Pozitivna iskustva korisnika potvrđuju kako je riječ o izrazito fleksibilnoj platformi koja profesorima pomaže u pripremi predavanja i komunikaciji na kolegijima kao i kvalitetnu suradnju na mnogim projektima, a studentima olakšava suradnju na projektima uz povećanu učinkovitost komunikacije s kolegama te pristup brojnim korisnim informacijama i podacima kao što su zadaće, bilješke s predavanja i druge – zaključio je Marko Sever, voditelj akademskih programa u Microsoftu Hrvatska.

Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici () osnovana je u Virovitici 2007. godine, s ciljem omogućavanja nastavka školovanja na visokoškolskoj razini, prvenstveno maturantima s područja Virovitičko-podravske županije ali i drugih dijelova Hrvatske i iz susjednih zemalja. Uz postojeće studijske programe, Visoka škola priprema i nove prijediplomske i diplomske stručne studije u skladu s nadolazećim novim trendovima i potrebama tržišta rada.

Više informacija o sustavu Microsoft Live@edu dostupno je na stranicama:
.

Microsoft Live@Edu: više od 600 studenata i profesora povezano u oblaku

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.