Microsoft kupio SwiftKey Keyboard za 250 milijuna $

Fotografija članka: Microsoft kupio SwiftKey Keyboard za 250 milijuna $

Legendarni proizvođač vrhunske virtualne tipkovnice za Android i iOS operaitivne sustave je kako se to stručno kaže – akviziran. Kupio ih je veliki Microsoft za 250 milijuna američkih dolara.

Oglas

Ako malo pažljivije pročitate uvod, tada nije teško zaključiti kako Android i iOS korisnici imaju ono što nemaju Windows Phone, odnosno Windows 10 Mobile korisnici, a to je vrhunska virtualna tipkovnica. To je i vjerojatno razlog zbog kojeg je Microsoft iščeprkao 250 milijunčića kako bi kupio vlasnika nevjerojatno popularne tipkovnice koju na Android i iOS uređajima koristi više od 300 milijuna korisnika.

Ovo je vrlo zanimljiva kupovina jer Windows Phone pametni telefoni imaju marginalan udio u globalnom broju smartfona u svijetu. Apsolutno dominiraju Androidi, iOS uređaji se jako dobro drže, no udio Windows Phone uređaja nikako ne raste. Hoće li im ova akvizicija pomoći u tom naumu? Nismo sigurni. Kako god bilo SwiftKey će se uskoro, ako već nije, pojaviti u .

Microsoft već ima svoju softversku tipkovnicu (Word Flow), a koja je dostupna na Windows Phone uređajima, a zanimljivo je kako će se uskoro pojaviti i na Android i iOS uređajima. Oni upućeniji tvrde kako Microsoft nije kupio SwiftKey zbog tipkovnice, nego zbog tehnologije za umjetnu inteligenciju koja pamti navike korisnika i na taj način predviđa riječi koje će korisnik upisivati.

Spomenimo i kako je SwiftKey Keyboard bila aplikacija koja se plaćala do 2014 godine, od kada je postala besplatna, plaćale su se samo dodatne teme i sadržaji. Inače, ova kupovina bi se trebala finalizirati krajem tjedna.

Ako aplikaciju još niste instalirali i želite je isprobati, možete je besplatno skinuti s ovih linkova:

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.